Στη Βουλή δικογραφία για τον Πάνο Σκουρλέτη

Ο υπουργός Περιβάλλοντος κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος

Το δρόμο για τη Βουλή πήρε δικογραφία που έχει σχηματιστεί με αφορμή την άδεια πρόσβασης που δόθηκε, το περασμένο καλοκαίρι, σε επιθεωρητές στο Αρχείο Επιθεώρησης Κτιρίων και Μητρώων Ενεργειακών Επιθεωρητών.

Η Ολομέλεια της Βουλής καλείται να διερευνήσει εάν προκύπτουν ή όχι ευθύνες παράβασης καθήκοντος για τον υπουργό Περιβάλλοντος Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος, σύμφωνα με μηνυτήρια αναφορά, φέρεται να έδωσε προφορική εντολή στον πρόεδρο του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ ) Βασ. Τσολακίδη ώστε να επιτρέψει την πρόσβαση για ένα δεκαήμερο στο πληροφοριακό σύστημα του Αρχείου Επιθεώρησης Κτιρίων και Μητρώων Ενεργειακών Επιθεωρητών σε επιθεωρητές που δεν είχαν υποβάλει έως 30 Ιουνίου 2015 πιστοποιητικό επιτυχούς συμμετοχής στις εξετάσεις και είχαν διαγραφεί από το εν λόγω μητρώο, με συνέπεια να μην έχουν δικαίωμα χρήσης του πληροφοριακού συστήματος.

Μετά από έρευνα που διενήργησε, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας έστειλε την υπόθεση στο αρχείο, καθώς κρίθηκε πως η πρόσβαση δόθηκε για λόγους δημοσίου συμφέροντος και συγκεκριμένα για την αποφυγή μπλοκαρίσματος του συστήματος έκδοσης των Ενεργειακών Πιστοποιητικών (ΠΕΑ), τα οποία αποτελούν προϋπόθεση για την πώληση, ενοικίαση, μεταβίβαση, κ.λπ. ακινήτων.

Ωστόσο, η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, είχε αντίθετη άποψη και διαβίβασε την δικογραφία στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για να διαβιβαστεί στην Βουλή.