Άδωνις: Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται την τρόικα, σας πήραμε είδηση

Για αλλαγή 180 μοιρών στη βασική πολιτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας δηλώσεις στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και ιδιαίτερα του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Πάνου Σκουρλέτη.

Απευθυνόμενος στην Ολομέλεια της Βουλής στον Παναγιώτη Λαφαζάνη ο οποίος νωρίτερα σε τοποθέτησή του είχε ζητήσει “εκλογές εδώ και τώρα” και “καμία συναίνεση από την παρούσα Βουλή για Πρόεδρο της Δημοκρατίας”, ο κ. Γεωργιάδης του απάντησε ότι είναι “εκτός κλίματος ημερών και σίγουρα εκτός κομματικής γραμμής” και αναρωτήθηκε “αν ζούμε στην ίδια χώρα”, αφού χθες, όπως είπε, ο κ. Σκουρλέτης ζήτησε εμμέσως πλην σαφώς συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Αναφερόμενος δε στη δήλωση του Γ. Σταθάκη για προσδιορισμό ημερομηνίας εκλογών και συμφωνία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ είπε πως δε βγήκε από μόνος του να προτείνει εμμέσως πλην σαφώς στην κυβέρνηση “να ψηφίσουμε από κοινού Πρόεδρο άρα να περάσουν και ήρεμα τα μέτρα, να βγούμε και στις αγορές, να ολοκληρωθεί το μνημόνιο και μετά να κάνουμε εκλογές για να έρθουμε εμείς οι καλοί, που δήθεν θα συγκρουόμασταν για το Μνημόνιο”.

Κατά την ερμηνεία τού κ. Γεωργιάδη, η σκλήρυνση της στάσης της τρόικας είχε πολιτικές συνέπειες και στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εδώ και πέντε μέρες προετοίμασε το έδαφος με τις δηλώσεις των κ.κ. Παπαδημούλη, Μητρόπουλου, Σκουρλέτη και Σταθάκη.

Κάνοντας λόγο μάλιστα για “αλληλουχία γεγονότων”, ο κ. Γεωργιάδης παρατήρησε πως πρέπει να είναι κάποιος εκτός τόπου και χρόνου για να μην έχει καταλάβει το μέγεθος της μεταβολής και της ρητορικής του ΣΥΡΙΖΑ. Εκτίμησε δε πως ο κ. Τσίπρας τα κάνει αυτά, στέλνοντας σήμα στην τρόικα “μη μου ζητήσετε να υπογράψω πριν και γίνω ρεζίλι των σκυλιών, μετά υπογράφω τα πάντα”.

“Σας πήραμε είδηση, ελπίζω να σας πάρει κι η κοινωνία”, είπε επίσης, ενώ πρόσθεσε πως είναι καλό να καταλάβει κι ο κόσμος πόσο κοντά έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα στη ΝΔ για να καταλάβει τη διαφορά των τηλεοπτικών ρητορικών και της πραγματικότητας.