Λοβέρδος: Δε θα κάνω εγώ ό,τι δεν έκαναν δυο υπουργοί 10 μήνες

Με σαφείς αιχμές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου για απραξία στο θέμα των απολύσεων, ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, επιχείρησε να αιτιολογήσει τη στάση του των τελευταίων ημερών σχετικά με το θέμα της διαφωνίας που έχει προκύψει με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

"Δεν μπορεί επειδή δύο υπουργεία δεν έχουν κάνει τίποτα δέκα μήνες, να φωνάζουν κάποιον απ´ έξω και να του λένε να κάνει απολύσεις" δήλωσε στο MEGA ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε πως "δεν μπορεί ένας υπουργός, που διορίζεται στις 3 το μεσημέρι, στις 5 να υπογράφει απολύσεις και να χτυπάει στο ψαχνό".

Διαβάστε: Λουκέτα φέρνει πάλι στα πανεπιστήμια το θέμα της διαθεσιμότητας

"Κανένας δεν θα δεχόταν ανθρωποθυσίες αν δεν ξέρει καλά τι κάνει" είπε και ανέφερε ότι η ενημέρωση που έχει για το θέμα είναι "αντιφατική". Χαρακτήρισε δε "εκβιαστικές αυτές τις στάσεις" υπονοώντας τις πιέσεις από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

"Δεν είχα υπόψη μου την ημερήσια διάταξη του υπουργείου, αλλά η γενικότερη κατεύθυνση ήταν ότι πάμε να γυρίσουμε σελίδα και πως ό,τι ήταν να γίνει, έγινε με τις απολύσεις" συνέχισε ο κ. Λοβέρδος και επανέλαβε τις αιχμές για τον προκάτοχο του.

"Τα Πανεπιστήμια προσδιόρισαν τις ανάγκες τους για τους διοικητικούς υπαλλήλους. Εγώ ζήτησα να κάνω τη δική μου αξιολόγηση. Αυτό σημαίνει ότι θέλουμε περίπου 50 μέρες για όλη τη διαδικασία. Δεν είναι συντεχνιακό το θέμα, επειδή αυτό ακούστηκε από συναδέλφους μου. Είναι ζήτημα ορθολογικής διαχείρισης" είπε και προανήγγειλε την πρόσληψη ειδικού αξιολογητή από το υπουργείο Παιδείας, ο οποίος θα πληρωθεί με κονδύλια από το ΕΣΠΑ

Ενώ αναγνώρισε πως "και τα δύο υπουργεία στη σύγκρουσή τους έχουν δίκια".

Τόνισε πάντως ότι πολλοί υπάλληλοι θα περάσουν από τη διαθεσιμότητα στη μετάταξη και όχι στις απολύσεις και πως το υπουργείο αποδέχεται το οργανόγραμμα του πανεπιστημίου από το οποίο προκύπτουν οι ανάγκες για υπαλλήλους.