Σαμπιχά Σουλεϊμάν: Να βγουν να εξηγήσουν γιατί με έκοψαν

Πικραμένη με την απομάκρυνσή της από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, παρά την αρχική έγκριση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ η Σαμπιχά Σουλεϊμάν, ζητώντας εξηγήσεις για την αποπομπή της.

Όπως διευκρίνισε η ίδια, δεν αυτοπροτάθηκε για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά της έγινε πρόταση και τη δέχτηκε, ενώ ισχυρίστηκε πως “θα μπορούσα να είμαι και σε άλλο ψηφοδέλτιο”.

“Δεν έχω καταλάβει τι έγινε”, παραδέχθηκε η κ. Σουλεϊμάν, τονίζοντας πως το απόγευμα της Δευτέρας της τηλεφώνησε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, για να της πει ότι αποσύρεται η υποψηφιότητά της, χωρίς μάλιστα να την ενημερώσει ότι ήδη είχε βρεθεί ο αντικαταστάτης της.

“Δεν ήξερα ότι με αντικατέστησαν από έναν Πομάκο”, σχολίασε χαρακτηριστικά, κατονομάζοντας ως πρωτεργάτη των εις βάρος της αντιδράσεων τον βουλευτή Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, καταλογίζοντάς του “μεγάλο ρατσισμό” και υποστηρίζοντας πως ο ίδιος απείλησε την Κεντρική Επιτροπή πως αν περνούσε η υποψηφιότητά της, θα υπέβαλλε την παραίτησή του.

Παπαδημούλης: Αν αποφεύγαμε και τα αυτογκόλ...

Για “αυτογκόλ” του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς με αφορμή το σίριαλ της αποπομπής της Σαμπιχά Σουλεϊμάν από το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, κάνει λόγο σε ανάρτησή του στο Twitter ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αφήνοντας να εννοηθεί πως αν δεν υπήρχαν τέτοια “αυτογκόλ”, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συγκέντρωνε περισσότερες ψήφους από αναποφάσιστους.

Διαβάστε: Παπαδημούλης: Αν αποφεύγαμε και τα αυτογκόλ...

ΣΥΡΙΖΑ: Τα άλλα κόμματα δεν έχουν υποψήφιο από τη μειονότητα

Υποκρισία καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε όσους τον κατηγορούν ότι υπέκυψε στις πιέσεις του τουρκικού προξενείου για να αποσυρθεί η υποψηφιότητα της Σαμπιχά Σουλεϊμάν από το ευρωψηφοδέλτιό του, υπογραμμίζοντας πως τα κόμματά τους δεν κατεβάζουν καν υποψήφιο από τη μειονότητα.

Διαβάστε: ΣΥΡΙΖΑ: Τα άλλα κόμματα δεν έχουν υποψήφιο από τη μειονότητα