Αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας στις ΗΠΑ, μετά το μακελειό στην Ουάσινγκτον

Τα μέτρα ασφαλείας σε κρατικές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε όλο τον κόσμο θα επανεξετάσουν οι αρχές των ΗΠΑ, μετά τη χθεσινή επίθεση και τον θάνατο12 ανθρώπων από ένοπλο, στη ναυτική βάση Νέιβι Γιαρντ, στην Ουάσινγκτον.

O υπουργός Άμυνας Τσακ Χέιγκελ σκοπεύει να διατάξει την επανεξέταση των μέτρων για τη φυσική ασφάλεια και την πρόσβαση σε όλες τις εγκαταστάσεις των ενόπλων δυνάμεων, παντού στον κόσμο, όπως ανέφερε ένας αξιωματούχος του Πενταγώνου.

Επιπλέον, η Υπηρεσία Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου (OMB), κατόπιν εντολής του Ομπάμα, θα εξετάσει όλα τα θέματα που αφορούν τις διαδικασίες χορήγησης εξουσιοδοτήσεων άδειας προσωπικού στους υπεργολάβους και τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους.

Ο 34χρονος δράστης, Aaron Alexiς, μπήκε χθες σε κτίριο του Πολεμικού Ναυτικού οπλισμένος με ειδική άδεια εισόδου, καθώς η εταιρεία στην οποία εργαζόταν, αναλάμβανε έργα συντήρησης και αναβάθμισης των πληροφοριακών συστημάτων του υπουργείου Άμυνας.

Ο 34χρονος φέρεται να είχε ιστορικό παράνοιας και είχε νοσηλευτεί σε κλινική του Ναυτικού. Όμως, παρά το γεγονός της ψυχικής ασθένειας και του βεβραυμένου ποινικού μητρώου, διατηρούσε άδεια οπλοφορίας.