TIME: Ο Πάπας Φραγκίσκος “Πρόσωπο της Χρονιάς”

Ήταν σίγουρα από τα φαβορί... Και ίσως το πιο "mainstream" από τα φαβορί. Θα παραμείνει άγνωστο αν όντως κινδύνευσε να χάσει τον τίτλο από τον Έντουαρντ Σνόουντεν και πάντως ο Πάπας Φραγκίσκος ο Α' είναι το Πρόσωπο της Χρονιάς για το 2013, σύμφωνα με το περιοδικό TIME.

"Πήρε το όνομα ενός ταπεινού αγίου και μετά ζήτησε την κάθαρση της Εκκλησίας" γράφει το περιοδικό στην ανακοίνωση του. "Ο υπερεβδομηκοντούτης σούπερσταρ βάλθηκε να αναμορφώσει ένα θεσμό όπου οι αλλαγές χρειάζονται αιώνες για να γίνουν" συνεχίζει, στην αιτιολόγηση της επιλογής του Πάπα για "Πρόσωπο του 2013".

"Ο νέος ποντίφικας έρχεται σε μια εποχή που η Εκκλησία φαίνεται να χρειάζεται μια τεράστια ώθηση νέας ενέργειας" γράφει ο συντάκτης του περιοδικού Howard Chua-Eoan.

Εκτός του... τιμητικού τίτλου που του απέμεινε το TIME, ο Φραγκίσκος ο Α' έχει και άλλους τίτλους... πρωτοπορίας: είναι ο πρώτος καρδινάλιος εκτός Ευρώπης που εκλέγεται Πάπας, επίσης ο πρώτος ποντίφικας από τη Νότιο Αμερική και ο πρώτος Ιησουίτης που εκλέγεται προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Επίσης ήταν ο μοναδικός Πάπας που κατά την πρώτη του εμφάνιση στους πιστούς τους ζήτησε να προσεύχονται για αυτόν και δεν ευλόγησε εκείνος το πλήθος ως είθισται. 

Διαβάστε: Ποιος είναι ο Χόρχε - Μάριο Μπεργκόλιο