17χρονος μετανάστης βίασε και σκότωσε κόρη αξιωματούχου της ΕΕ

Επιτέθηκε στην κοπέλα ενώ αυτή επέστρεφε από ένα πάρτι - Την βίασε και μετά την έπνιξε στον ποταμό Ντρέισαμ

Η σύλληψη ενός ανήλικου Αφγανού για τη δολοφονία μιας φοιτήτριας, κόρης  αξιωματούχου της ΕΕ, έχει προκαλέσει σοκ στη Γερμανία και έχει διχάσει την κοινή γνώμη και τους πολιτικούς.

Ο ύποπτος, που συνελήφθη την Παρασκευή και τέθηκε υπό κράτηση, είναι ένας 17χρονος Αφγανός ο οποίος ανακρίνεται για τον βιασμό και τη δολοφονία μιας φοιτήτριας Ιατρικής 19 ετών,της Μαρίας Λάντενμπούργκερ (κεντρική φωτό), κόρης ενός ανώτερου Ευρωπαίου αξιωματούχου. 

Ο ανήλικος επιτέθηκε στην κοπέλα ενώ αυτή επέστρεφε από ένα πάρτι στην πανεπιστημιούπολη του Φράιμπουργκ. Την βίασε και μετά την έπνιξε στον ποταμό Ντρέισαμ. 

Το πτώμα της κοπέλας οποίας βρέθηκε στις 16 Οκτωβρίου στην όχθη του ποταμού. Το DNA του νεαρού άνδρα, ο οποίος έφθασε μόνος του το 2015 και η ευθύνη του ανατέθηκε σε μια οικογένεια υποδοχής, βρέθηκε στο σημείο της δολοφονίας και ο ίδιος εμφανίζεται σε κάμερες βιντεοεπιτήρησης. Ο 17χρονος Αφγανός μετά τη σύλληψή του ομολόγησε την ενοχή του. 

Η πολιτική πολεμική

Η λαϊκιστική γερμανική δεξιά και ένα συνδικάτο αστυνομικών καταφέρθηκαν σήμερα εναντίον της "μαζικής" και "ανεξέλεγκτης" μετανάστευσης. "Έχουμε συγκλονιστεί από την ενέργεια αυτή και βλέπουμε την ίδια στιγμή πως οι προειδοποιήσεις μας για την ανεξέλεγκτη άφιξη εκατοντάδων χιλιάδων νεαρών ανδρών που προέρχονται από ισλαμο-πατριαρχικές κουλτούρες χαρακτηρίζονται λαϊκιστικές", σχολίασε ο Γιοργκ Μέουτεν, ένας από τους ηγέτες του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), ενός λαϊκιστικού κινήματος που βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη.

Ο Ράινερ Βεντ, πρόεδρος του συνδικάτου αστυνομικών DPolG, δήλωσε από την πλευρά του στην εφημερίδα Bild πως "το θύμα αυτό και πολλά άλλα θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, αν η χώρα μας ήταν προετοιμασμένη για τους κινδύνους που πάνε μαζί με τη μαζική μετανάστευση". Ο αντιπρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Ράιφ Στέγκνερ, χαρακτήρισε τα σχόλια αυτά "πολιτικά εμετικά" και "ηλίθια".

Ο σοσιαλδημοκράτης αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ υπενθύμισε από την πλευρά του πως "τέτοιοι απεχθείς φόνοι υπήρχαν και πριν έρθει ο πρώτος πρόσφυγας από το Αφγανιστάν ή από τη Συρία" στη Γερμανία, προειδοποιώντας πως η κυβέρνηση δεν θα αφήσει να περάσει "καμία παρακίνηση σε ρατσιστικό μίσος".

"Τέτοιες θηριωδίες διαπράττονται δυστυχώς από πολίτες μας όπως και από ξένους, δεν είναι αλίμονο ένα καινούριο φαινόμενο" δήλωσε η Τζούλια Κλόκνερ, ηγετικό στέλεχος του συντηρητικού κόμματος της καγκελαρίου Μέρκελ.