Σχεδίαζαν να ανατινάξουν την Παναγία των Παρισίων;

Αυτοκίνητο με φιάλες υγραερίου βρέθηκε το Σάββατο κοντά στη Νοτρ-Νταμ - Ύποπτο πρόσωπο ο κρατούμενος οδηγός

Αυτοκίνητο που περιείχε αρκετές φιάλες υγραερίου βρέθηκε κοντά στην Παναγία των Παρισίων το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν επίσης έγγραφα γραμμένα στα αραβικά, αλλά όχι πυροδοτικός μηχανισμός.  

Ο ιδιοκτήτης προσήχθη -  είναι στον κατάλογο των υπηρεσιών πληροφοριών με τα πρόσωπα που θεωρούνται ύποπτα για θρησκευτικό ριζοσπαστισμό, δήλωσαν αστυνομικοί αξιωματούχοι - αλλά αργότερα αφέθηκε ελεύθερος, ανέφερε μια δικαστική πηγή.

Ένα ζευγάρι, ηλικίας 34 και 29 ετών, που φέρεται ότι σχετίζεται με την υπόθεση συνελήφθη την Τρίτη σε έναν αυτοκινητόδρομο της νότιας Γαλλίας και παραμένει ακόμη υπό κράτηση.

To Peugeot 607 -  το οποίο εντοπίστηκε σε ένα στενάκι δίπλα στον Σηκουάνα, το Quai de Montebello, σε απόσταση μερικών μέτρων από τη Νοτρ-Νταμ -  που δεν είχε πινακίδες κυκλοφορίας, περιείχε επτά φιάλες υγραερίου, μία από τις οποίες ήταν κενή και ήταν τοποθετημένη στη μπροστινή θέση, σε αυτή του συνοδηγού.

Το αυτοκίνητο βρέθηκε με τα φώτα κινδύνου αναμμένα, σαν να ήθελε να τραβήξει την προσοχή, δήλωσαν σήμερα δύο αστυνομικοί αξιωματούχοι. "Πιστεύουμε ότι μπορεί να προσπαθούσε να κάνει μια δοκιμή", δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους.

Έρευνα διεξάγεται από την εισαγγελία του Παρισιού, αρμόδια για υποθέσεις τρομοκρατίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ είπε ότι αναμένει την έκθεση των αρχών για την υπόθεση και τα κίνητρα των δραστών. 

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε τρομοκρατικές επιθέσεις τον τελευταίο ενάμιση χρόνο στη Γαλλία.

Η Γαλλία παραμένει σε κατάσταση συναγερμού μετά τις επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου στο Παρίσι και το κάλεσμα του Ισλαμικού Κράτους προς τους υποστηρικτές του να επιτεθούν στη χώρα. Χιλιάδες αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί σε "ευαίσθητες" περιοχές της χώρας, μετά και την επίθεση που σημειώθηκε στη Νϊκαια, στις 14 Ιουλίου, όπου σκοτώθηκαν 86 άνθρωποι.