Επανέρχεται η βίζα, απαγορεύονται οι Τούρκοι εργαζόμενοι τα αντίποινα για την κατάρριψη

Απαγόρευση πτήσεων τσάρτερ μεταξύ της Ρωσίας με την Τουρκία, απαγόρευση στις ρωσικές εταιρείες να προσλαμβάνουν Τούρκους εργαζόμενους και επιπλέον η επαναφορά του καθεστώτος θεώρησης εισόδου (βίζα) μεταξύ των δύο χωρών, είναι κάποια από τα μέτρα που υπέγραψε ο Βλαντιμίρ Πούτιν και τίθενται σε ισχύ ως αντίποινα στην Τουρκία για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού.

O πρόεδρος της Ρωσίας υπέγραψε το διάταγμα με το οποίο τίθεται σε ισχύ το πακέτο οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας. «Αυτά τα μέτρα που προετοίμασε η ρωσική κυβέρνηση «στοχεύουν να εγγυηθούν την εθνική ασφάλεια και την ασφάλεια των Ρώσων πολιτών» σύμφωνα με το διάταγμα.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει κινητοποιηθεί πλήρως προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτό που το Κρεμλίνο θεωρεί ως μία άνευ προηγουμένου απειλή από την Τουρκία έπειτα από την κατάρριψη ενός από τα πολεμικά αεροπλάνα της από τουρκικό F-16, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ρώσου ηγέτη.

Σε σχόλια που υπογραμμίζουν πόσο οργισμένο εξακολουθεί να είναι το Κρεμλίνο για το συμβάν, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, εκπρόσωπος του Πούτιν, αποκάλεσε τη συμπεριφορά της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας "σκέτη τρέλα" και είπε πως ο επακόλουθος χειρισμός από την Άγκυρα της κρίσης θυμίζει "θέατρο του παραλόγου".

"Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταρρίπτει προδοτικά ένα ρωσικό αεροπλάνο από πίσω", είπε ο Πεσκόφ στη ρωσική τηλεοπτική εκπομπή "News on Saturday", αποκαλώντας "κινούμενα σχέδια" τις αποδείξεις που παρουσίασε η Τουρκία που φέρεται να δείχνουν πως το ρωσικό Su-24 είχε παραβιάσει τον τουρκικό εναέριο χώρο.