Όταν ο σκύλος θα προβλέπει τις εντολές του αφεντικού του

Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου. Τόσο καλός που κάποια στιγμή τα σκυλιά δεν θα είναι ανάγκη να ακούν their masters' voices αλλά θα μπορούν να προβλέψουν τις εντολές των αφεντικών τους πριν καν αυτά τις πουν!

Αυτό υποστηρίζει μια νέα βρετανική μελέτη που δημοσιεύεται στο περιοδικό " Animal Cognition".

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Αμπερτέϊ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση αναφέρουν ότι η εξέλιξη των σκύλων, σε αρκετά βέβαια χρόνια από τώρα, θα τους φέρει σε τέτοιο σημείο ώστε να μπορούν να προβλέπουν τι θέλουν οι ιδιοκτήτες τους.

Σε ένα ιδιαίτερα ανατρεπτικό πείραμα, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η ικανότητα εκτέλεσης εντολών από τα σκυλιά δεν εξαρτάται άμεσα από το επίπεδο εκπαίδευσης τους.

Αυτό που διαπιστώθηκε ήταν ότι για τα σκυλιά ήταν πολύ σημαντικό να γνωρίζουν το άτομο που τους έδινε την εντολή. Αν το γνώριζε, τότε έδινε μεγαλύτερη προσοχή στο τι του έλεγε το άτομο αυτό, γεγονός που σημαίνει, σύμφωνα με τους ειδικούς "ότι ήταν σε θέση να 'διαβάζει' ή να προβλέπει τη συμπεριφορά του".

Έχει ήδη αποδειχτεί πως η κοινή πορεία του ανθρώπου και του σκύλου έχει επηρεάσει το DNA και των δυο ειδών.

Έτσι οι ειδικοί εκτιμούν πως σε μερικά εκατομμύρια χρόνια, οι σκύλοι πιθανότατα θα προβλέπουν τις εντολές των αφεντικών τους. 

Διαβάστε ακόμη:

 Ο κανόνας του Χ7: Μήπως δεν υπολογίζετε σωστά την ηλικία του σκύλου σας;