Τι γράφει πλέον η Wikipedia για την Καταλονία

Τι γράφει πλέον η Wikipedia για την Καταλονία

«Αυτό το λήμμα περιέχει πληροφορίες σχετικά με ένα τρέχον γεγονός,,, ».

Η πρωτοφανής και αόριστη πολιτική κατάσταση που επικρατεί από χθες  στην Καταλονία «μπέρδεψε» - εκτός από τους περισσότερους ευρωπαίους- και την Wikipedia.

Από την στιγμή που οι Καταλανοί κήρυξαν την ανεξαρτησία τους και η ισπανική κυβέρνηση την άρση της αυτονομίας της περιφέρειας, η διαδικτυακή εγκυκλοπαίδεια άρχισε να αλλάζει συνεχώς την περιγραφή της Καταλονίας.

Μάλιστα, προειδοποιεί τους αναγνώστες ότι «αυτό το λήμμα περιέχει πληροφορίες σχετικά με ένα τρέχον γεγονός».

Από  τον χαρακτηρισμό «αυτόνομη κοινότητα» -  μετά τις χθεσινές εξελίξεις - χρησιμοποίησε την φράση «ανεξάρτητο κράτος».

Τελικά, όμως κατέληξε στην ασφαλή περιγραφή της διαφιλονικούμενης περιοχής στο βορειοανατολικό μέρος της ιβηρικής χερσονήσου.

«Η Καταλονία  είναι αυτοδιοικούμενη περιφέρεια της Ισπανίας, ιστορική περιοχή της ΝΔ Ευρώπης και μη αναγνωρισμένο ανεξάρτητο κράτος. Το συνταγματικό της καθεστώς αποτελεί αντικείμενο διαμάχης με την Ισπανία, η οποία την θεωρούσε ως αυτόνομη κοινότητά της μέχρι προσφάτως, και την Γενική Διεύθυνση της Καταλονίας, η οποία την αναγνωρίζει ως ανεξάρτητη δημοκρατία μετά από μονομερή διακήρυξη ανεξαρτησίας από την Ισπανία στις 27 Οκτωβρίου 2017 » γράφει χαρακτηριστικά.