Χρόνια πολλά, μπαμπά μου!

Κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου γιορτάζουμε μια γιορτή που δεν είναι σε όλους τόσο γνωστή. Είναι η γιορτή του πατέρα! Η γιορτή ή ημέρα του πατέρα ονομάζεται η ετήσια κινητή εορτή προς τιμήν του πατέρα, των πατρικών δεσμών και γενικά την επιρροή των πατέρων στην κοινωνία. Η γιορτή εορτάζεται σε πολλές χώρες παγκοσμίως, αν και σε ορισμένες χώρες η ημερομηνία μπορεί να διαφέρει.

Προς το μπαμπά... προς όλους τους μπαμπάδες του κόσμου:

Εντάξει η αλήθεια είναι ότι η Γιορτή της Μητέρας είναι ίσως λίγο πιο διαδεδομένη και γνωστή. Αλλά της αξίζει και αυτής, ε; Τόση δουλειά έκανε για να μας γεννήσει και να μας μεγαλώσει. Κι εξάλλου εσείς μας προσέχατε πάντα και εμάς και εκείνη!

Και αν καμιά φορά το ξεχνούμε να σας πούμε ότι κι εσάς σας αγαπάμε, μη μας θυμώνετε, το θεωρούμε τόσο δεδομένο ότι σας αγαπάμε που είναι μέρος της ζωής μας!

Κι ένα βίντεο αφιερωμένο στους μπαμπάδες...

Που μας μαθαίνουν να γελάμε... που μας μαθαίνουν μπάλα... που μας μαθαίνουν να οδηγούμε... που μας κρατάνε όταν πέφτουμε... και που είναι εκεί όταν ξανασηκωνόμαστε...

Και έτσι για την ιστορία...

Η πρώτη γνωστή ιστορικά περίπτωση οργανωμένου εορτασμού της Ημέρας του Πατέρα έγινε στο Φέαρμοντ της Δυτικής Βιρτζίνιας των Ηνωμένων Πολιτειών στις 5 Ιουλίου 1908. Διοργανώθηκε από μια Αμερικανίδα, τη Γκρέις Γκόλντεν Κλέιτον (Grace Golden Clayton), η οποία ήθελε να τιμήσει τη μνήμη των 210 νεκρών πατέρων που έχασαν τη ζωή τους σε ορυχείο στην αποκαλούμενη Τραγωδία του Μόνονγκα (Monongah Mining disaster) μερικούς μήνες πριν στο Μόνονγκα της Δυτικής Βιρτζίνιας, τον Δεκέμβριο του 1907.

Με πληροφορίες από τη Wikipedia