Ανακατέλαβαν πόλη από τη Μπόκο Χαράμ και βρήκαν παντού πτώματα

Με φρικιαστικές ανακαλύψεις ήρθαν αντιμέτωποι στρατιώτες που ανακατέλαβαν την πόλη Νταμάσακ στη βορειοανατολική Νιγηρία, από τη Μπόκο Χαράμ: εκατοντάδες πτώματα βρέθηκαν παντού στην πόλη, προφανώς θύματα των ωμοτήτων που διαπράττουν οι εξτρεμιστές.

Όπως αναφέρουν κάτοικοι της πόλης στο Γαλλικό Πρακτορείο, τα πτώματα βρέθηκαν μέσα σε σπίτια, σε δρόμους, ακόμη και στις όχθες του ποταμού Νταμάσακ. Οι σοροί των νεκρών ενταφιάστηκαν σε ομαδικούς τάφους.

Ο απολογισμός εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τους 400 νεκρούς.

Στρατιώτες των ένοπλων δυνάμεων του Τσαντ και του Νίγηρα ανακατέλαβαν την 9η Μαρτίου την πόλη Νταμάσακ, αποσπώντας την από τους μαχητές της Μπόκο Χαράμ, στο πλαίσιο μιας ευρείας κλίμακας επιχείρησης με τη συμμετοχή και άλλων χωρών της περιοχής εναντίον των ισλαμιστών, που είχαν καταλάβει την πόλη τον περασμένο Νοέμβριο.

Κατά την επιχείρηση ανακατάληψης, 200 αντάρτες και 10 στρατιώτες σκοτώθηκαν.

Την 20ή Μαρτίου ένας εκπρόσωπος του στρατού του Τσαντ, ο Αζέμ Μπερμαντόα Αγκούνα, είχε κάνει λόγο για την ανακάλυψη περίπου 100 σορών σε έναν ομαδικό τάφο κάτω από μια γέφυρα έξω από τη Νταμάσακ. Ορισμένα από τα πτώματα ήταν αποκεφαλισμένα.

Σύμφωνα με τον Αγκούνα, η σφαγή ενδέχεται να είχε διαπραχθεί τον περασμένο Ιανουάριο.