“Μηδενική ανοχή” στην Ιερουσαλήμ μετά το θάνατο ενός βρέφους

Η αστυνομία της Ιερουσαλήμ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα δείξει "μηδενική ανοχή" απέναντι σε κάθε νέο βίαιο επεισόδιο, την επομένη της τρομοκρατικής -όπως χαρακτηρίστηκε - επίθεσης με αυτοκίνητο στην οποία σκοτώθηκε ένα κοριτσάκι τριών μηνών.

Ενισχυμένες αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην πόλη από σήμερα το πρωί, ύστερα από μια νέα νύχτα επεισοδίων και συλλήψεων στην προσαρτημένη Ανατολική Ιερουσαλήμ, απ΄όπου κατάγεται ο δράστης της επίθεσης.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κατηγόρησε τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς για υποκίνηση της επίθεσης, ως αντίποινα για τους ισραηλινούς εποικισμούς.

Το Ισραήλ κατηγόρησε επίσης τη Χαμάς για την επίθεση καθώς εκπρόσωπος της παλαιστινιακήςισλαμιστικής οργάνωσης επαίνεσε την επίθεση ως μια "φυσική αντίδραση στα εγκλήματα της ισραηλινής κατοχής ενάντια στο λαό μας και τους αγίους τόπους μας”. 

Εν τω μεταξύ, πλήθος κόσμου παρευρέθηκε σήμερα στην κηδεία του μωρού. «Οι γονείς είναι νεαρό ζευγάρι Αμερικανών. Ήρθαν να μείνουν εδώ και να σπουδάσουν την εβραϊκή θρησκεία. Τους πήρε αρκετά χρόνια για να αποκτήσουν παιδί, και μόλις τρεις μήνες αφού το απέκτησαν, έγινε αυτή η τραγωδία», δήλωσε συγγενής των απαρηγόρητων γονιών.

Την νύχτα της Τετάρτης, ένα βρέθος σκοτώθηκε καιοκτώ ακόμα άνθρωποι τραυματίστηκαν, όταν το αυτοκίνητο ενός Παλαιστινίου έπεσε πάνω σε στάση του τραμ στο κέντρο της πόλης.

Οι αρχές κάνουν λόγο για τρομοκρατική ενέργεια κααθώςο νεαρός Παλαιστίνιος από την Ανατολική Ιερουσαλήμ είχε συλληφθεί στο παρελθόν για τρομοκρατική δραστηριότητα.

Ο οδηγός του οχήματος, Αμπντέλ Ραχμάν Σαλούντι, έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών, όταν προσπάθησε να απομακρυνθεί πεζός από το σημείο της σύγκρουσης.