Φαινόμενο Jennifer

Μεγάλωσε στις κακόφημες γειτονιές του Bronx της Νέας Υόρκης και εξελίχθηκε σύμφωνα με το Forbes στην πιο ισχυρή διασημότητα σε όλον τον πλανήτη. Εκτός από τραγουδίστρια και ηθοποιός, έχει στήσει γύρω από το όνομά της μία τεράστια βιομηχανία με τα έσοδά της να αγγίζουν πέρσι τα 52 εκατομμύρια δολάρια. Βρίσκεται στη λίστα με τους 100 πιο όμορφους ανθρώπους του People και σε κάθε της εμφάνιση κόβει την ανάσα των ανδρών με τις διάσημες καμπύλες της. Η Λατίνα ντίβα "Jenny from the Block" που καθημερινά έπαιρνε το τρένο με το νούμερο "6" για να πηγαίνει στις οντισιόν, σήμερα στα 43 της χρόνια έχει κατακτήσει την κορυφή.

Η Jennifer γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1969 στην περιοχή Castle Hill, του Bronx της Νέας Υόρκης. Ο πατέρας της, David, ήταν τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών και η μητέρα της Guadalupe νηπιαγωγός. Και οι δύο κατάγονταν από τη πόλη Ponce του Puerto Rico. Η Jennifer και οι δύο αδερφές της Leslie και Lynda, μεγάλωσαν σε ένα μικρό διαμέρισμα το οποίο ήταν "κρύο το χειμώνα και ζεστό το καλοκαίρι" αλλά όπως έχει πει η Jennifer "είχε πάντα ρύζι και φασόλια". Το όνειρό της ήταν να γίνει χορεύτρια και ξεκίνησε τα μαθήματα χορού από την ηλικία των 5. Φοίτησε στο Καθολικό σχολείο θηλέων Holy Family στο Bronx και μετά πήγε στο Preston, όπου υπήρξε ιδιαίτερα δημοφιλής για τις αθλητικές της επιδόσεις. Παρόλο που λικνιζόταν στους ρυθμούς της R&B και οι συμμαθητές της, τη φώναζαν "La guitarra" λόγω των σέξι καμπύλων της, η Jennifer ήταν το κλασικό αγοροκόριστο. Στα 16 της έκανε τα πρώτα της βήματα στο χώρο της υποκριτικής κερδίζοντας το ρόλο της Myra στην ταινία "My Little Girl" αλλά δεν ήταν η δουλειά που εκτίναξε την καριέρα της...Αμέσως μετά την αποφοίτησή της μπήκε στο Baruch College στο Μανχάταν ενώ παράλληλα δούλευε σε ένα δικηγορικό γραφείο για να βγάζει το χαρτζιλίκι της και το βράδυ έκανε μαθήματα χορού. Μέσα σε έξι μήνες όμως παράτησε τις σπουδές της κάτι που έφερε τη ρήξη με τη μητέρα της, η οποία δε συμφωνούσε καθόλου με το δρόμο που ήθελε να χαράξει η κόρη της. Οι συγκρούσεις την ανάγκασαν να φύγει από το σπίτι της και για ένα διάστημα κοιμόταν στο δρόμο μέχρι που κέρδισε μια υποτροφία για σπουδές χορού. Όταν απέτυχε σε μια οντισιόν για το σόου "In Living Color" των αδερφών Wayan, απογοητεύτηκε πάρα πολύ αλλά ούτε στιγμή δεν πέρασε από το μυαλό της να τα παρατήσει, αντίθετα πείσμωσε. Λίγο καιρό μετά κέρδισε μία θέση στην περιοδεία του χορογράφου Hinton Battle στην Ιαπωνία. Όταν επέστρεψε δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τους παραγωγούς του σόου "In Color Living" όπου της ανακοίνωσαν την ένταξή της στις Flygirls, την ομάδα χορού που άνοιγε και έκλεινε τις παραστάσεις.

Παρόλο που πλέον είχε αποκτήσει την οικονομική ασφάλεια που της έλειπε και η συνεργασία της με το χορογράφο Perez τη βοηθούσε στην εξέλιξή της, εκείνη είχε στο μυαλό της την άλλη της μεγάλη αγάπη, την υποκριτική. Έμεινε δυο χρόνια στο σόου και παράλληλα άρχισε να συμμετέχει σε διάφορα video clips, με πιο γνωστό το "That's the way the loves goes" της Janet Jackson.

Όταν η τραγουδίστρια της πρότεινε να την ακολουθήσει στην παγκόσμια περιοδεία της, εκείνη αρνήθηκε προκειμένου να κυνηγήσει το όνειρό της για μια καριέρα στον κινηματογράφο. Αρχικά συμμετείχε στις τηλεοπτικές ταινίες "Second Chances", "South Central", "Hotel Malibu" και στη συνέχεια ήρθε ο ρόλος στην ταινία του Gregory Nana, "My family". H καριέρα της είχε αρχίσει να έχει ανοδική πορεία και το 1995 με τη συμμετοχή της στην ταινία "Money Train" με τους Wesley Snipes και Woody Harrelson ένιωσε ότι μπορεί να τα καταφέρει.

Επόμενη ταινία το "Blood Wine", δίπλα στον κορυφαίο Jack Nicholson. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας γνώρισε τον Κουβανό Ojani Noa, ο οποίος ήταν σερβιτόρος σε ένα εστιατόριο στο Μαϊάμι. Το 1997 ήταν η χρονιά τη καθώς ήρθε ο ρόλος που απογείωσε την καριέρα της. Υποδύθηκε τη Selena Quintanilla, τη λατίνα pop star, η οποία δολοφονήθηκε σε ηλικία μόλις 23 χρόνων από την επικεφαλής του fun club της.

Στο πάρτι που έγινε για την ταινία, ο Noa άρπαξε το μικρόφωνο και της έκανε πρόταση γάμου. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1997 αλλά ο γάμος τους διήρκησε μόλις 13 μήνες. Οι δύο τους παρέμειναν φίλοι μέχρι το 2006 που η Lopez του έκανε μήνυση γιατί την εκβίαζε να του δώσει χρήματα για να μην αποκαλύψει λεπτομέρειες για τη σχέση τους.

Η επιτυχία της ως Selena, όμως, της ξύπνησε το πάθος της για τη μουσική. Εκείνο το διάστημα δέχθηκε καταιγισμό προτάσεων από δισκογραφικές εταιρείες και τελικά υπέγραψε συμβόλαιο με τη Sony. Το 1997 εμφανίστηκε στο "U Turn", του Oliver Stone, δίπλα στον Sean Penn και την επόμενη χρονιά στο "Out of Sight" του Steven Soderbergh με τον George Clooney, όπου όλοι μιλούσαν για το νέο σύμβολο του σεξ.

Το 1999 κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο "6", το όνομα του τρένου που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις της στα μαθήματα χορού και στις οντισιόν. Ακολούθησαν τα άλμπουμ "JLO" το 2001 και "This is me" το 2002. Κι ενώ η φήμη της είχε εκτιναχθεί, το βράδυ της 27ης Δεκεμβρίου του 1999 με το σύντροφό της Puff Daddy γίνονται πρώτη είδηση. Βγαίνοντας από ένα club, ένας άνδρας από τη συνοδεία του "κακού παιδιού" αρχίζει να πυροβολεί με αποτέλεσμα να τραυματίσει τρεις ανθρώπους. Το ζευγάρι συλλαμβάνεται και περνάει τη νύχτα στο κρατητήριο.

Παρόλο που η σχέση της με τον Puff Daddy κάνει κακό στη φήμη της, εκείνη δεν τον χωρίζει, αντιθέτως εμφανίζεται μαζί του λίγο καιρό μετά στα Βραβεία Grammy. Η Lopez εκείνη τη βραδιά είχε αφήσει άφωνο τον ανδρικό πληθυσμό με το αποκαλυπτικό πράσινο φόρεμα του οίκου Versace.

Το Φεβρουάριο του 2001 έδωσε τέλος στη σχέση τους και παρόλο που εκείνος άφησε ελεύθερα 100 λευκά περιστέρια και 100 ροζ μπαλόνια έξω από σπίτι της εκείνη δε γύρισε πίσω. Ο χορευτής Cris Judd θα είναι ο επόμενος που θα βρεθεί κοντά της. Παντρεύτηκαν το Σεπτέμβριο του 2001 αλλά έμειναν μαζί μόλις 9 μήνες.

Στην ταινία "Gigli" το 2003 συναντήθηκε με τον ηθοποιό Ben Affleck, με τον οποίο έζησε ένα παθιασμένο έρωτα για τα επόμενα δύο χρόνια. Το 2004 φορώντας ένα εκθαμβωτικό νυφικό της Vera Wang κι ενα κοσμημα 7 εκατομυρίων δολαρίων παντρεύτηκε τον Μarc Αnthony στο αρχοντικό της στο Beverly Hills. Το 2008 ήρθαν στη ζωή της τα δύο της παιδιά Max και Emme κι ενώ όλα έδειχναν ότι επιτέλους είχε βρει τον άνδρα της ζωής της, το 2011 λίγες ημέρες πριν κλεισει τα 42 της χρόνια ανακοίνωσε το τέλος του γάμου της. 

Λίγους μηνες μετά στα American Music Awards, αντάλλαξε φιλιά με τον κατά 18 χρόνια μικρότερό της χορευτή, Casper Smart.