Βασικά αντιγηραντικά συστατικά!

Με όλα τα ελιξίρια ομορφιάς που κυκλοφορούν στην αγορά και υπόσχονται θαύματα για το δέρμα μας, είναι δύσκολο να προσανατολιστούμε προς αυτά που είναι αποτελεσματικά και να αποφύγουμε όσα δεν είναι. Ποια είναι, λοιπόν, τα καλύτερα συστατικά των κρεμών ενάντια στη γήρανση;

Ένα από πιο γνωστά συστατικά είναι η ρετινόλη, η οποία βοηθάει στην ανάπλαση των κυττάρων ενώ αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου. Ενδείκνυται περισσότερο για προληπτική δράση κατά των λεπτών γραμμών παρά για θεραπεία. Προϊόντα εμπλουτισμένα με βιταμίνες C και Ε είναι επίσης βοηθητικά. Το μέλι είναι ακόμα ένα συστατικό που ενισχύει την ανάπλαση νέου ιστού προλαμβάνοντας τις ατέλειες.

Αν οι λεπτές γραμμές έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους, η ρετινόλη παραμένει βοηθητικός παράγοντας για την επιδερμίδα ενώ το αντιηλιακό θα πρέπει να γίνει ο καλύτερος φίλος σας, χειμώνα και καλοκαίρι.

Όλα αυτά είναι πιο απλά αν δεν έχετε λιπαρό δέρμα ή με τάση ακμής, καθώς αντιδρά απρόβλεπτα στα διάφορα συστατικά. Για ένα τέτοιο δέρμα το οποίο χρειάζεται και αντιγηραντικά προϊόντα, συστατικό κλειδί είναι το σαλικυλικό οξύ, το οποίο λειτουργεί σαν απολεπιστικό ενάντια στα σπυράκια και στα νεκρά κύτταρα που κάνει τις ρυτίδες πιο εμφανείς. Επίσης, προϊόντα που περιέχουν υαλουρονικό οξύ είναι ιδανικά για να κρατήσουν τα επίπεδα ενυδάτωσης στο δέρμα.

Και επειδή το δέρμα με τα χρόνια τείνει να γίνεται πιο ξηρό, τα προϊόντα που περιέχουν σιλικόνη κρατάνε τα επίπεδα ενυδάτωσης στο δέρμα ενώ συγχρόνως "γεμίζουν" τις λεπτές γραμμές.