Απολέπιση για το ευαίσθητο δέρμα!

Υπάρχουν τόσα πολλά διαφορετικά scrubs, άλλα με λεπτούς κόκκους άλλα με πιο χοντρούς, μάσκες απολέπισης με ένζυμα…και όλα έχουν τον ίδιο σκοπό: να απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας μας. Η υπόθεση απολέπιση γίνεται πιο περίπλοκη όταν πρόκειται για ένα δέρμα ευαίσθητο, που τη χρειάζεται μεν, αλλά χωρίς να υποστεί τραυματισμούς και ερεθισμούς από ένα "σκληρό" απολεπιστικό. Η λύση είναι το ρύζι και διαβάστε γιατί!

Η πούδρα από ρύζι χρησιμοποιείται ευρέως στην Ασιατική κοσμετολογία από τον 16ο αιώνα. Το μαγικό συστατικό είναι τα ένζυμα του ρυζιού, τα οποία βοηθούν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων αλλά ταυτόχρονα καταπραΰνουν το δέρμα από καταστάσεις όπως η ακμή.

Η χημική του σύσταση είναι παρόμοια με τα ceramides του δέρματος μας, τα οποία "ευθύνονται" για τη συγκράτηση της ενυδάτωσής του και την παραγωγή κολλαγόνου.

Η πούδρα ρυζιού εμπεριέχεται ακόμα και στις καλλυντικές πούδρες χρώματος και στα bronzers. Για την απολέπιση, αναμειγνύετε την πούδρα ρυζιού με νερό έτσι ώστε να γίνει μια άσπρη πάστα, την οποία απλώνετε ομοιόμορφα στο πρόσωπο. Δυστυχώς, προσφέρεται από λίγες εταιρείες καλλυντικών αλλά αποτελεί μια ήπια μορφή απολέπισης για πολύ ευαίσθητα δέρματα.