Είναι το δέρμα σας ευαίσθητο;

Πολλές από εμάς νομίζουμε ότι έχουμε ευαίσθητο δέρμα αλλά σε αρκετές περιπτώσεις κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Οι ερεθισμοί στο πρόσωπό μας μπορεί να οφείλονται στην υπερβολική χρήση ή την ακαταλληλότητα κάποιων προϊόντων που χρησιμοποιούμε τα οποία χαλάνε τη φυσική σύσταση του δέρματος. Διαβάστε πώς θα καταλάβετε αν το δέρμα σας είναι όντως ευαίσθητο!

Αρχικά, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το δέρμα μας είναι πιο ευάλωτο του ψυχρούς μήνες. Αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι έχετε ευαίσθητο δέρμα. Υπάρχουν διάφορα τεστ που μπορείτε να κάνετε για να το εξακριβώσετε. Ακουμπήστε το δάχτυλό σας στο πρόσωπό σας και πιέστε, εάν μείνει μια έντονη παρατεταμένη κοκκινίλα το πιο πιθανό είναι ότι έχετε όντως ευαίσθητο δέρμα. Επίσης, όταν χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε προϊόν από σαπούνι καθαρισμού, ενυδατική κρέμα ή scrub μέχρι κάποιο πινέλο ή σφουγγαράκι προσώπου και σας αφήνει το αίσθημα τσουξίματος ή κοκκινίλες, τότε επίσης έχετε ευαίσθητο δέρμα.
 
Ανάμεσα στους παράγοντες ερεθισμού που θα πρέπει να εξετάσετε, είναι τα συστατικά των προϊόντων καθαρισμού και περιποίησης, τα υφάσματα και επίσης οι αλλεργίες. Για να εξακριβώσετε και να αποκλείσετε τι σας πειράζει και τι όχι, κάθε φορά που διαπιστώνετε ότι το δέρμα σας είναι ερεθισμένο, είναι καλό να σημειώνετε τι έχετε εφαρμόσει σε αυτό πριν ή με τι έχετε έρθει σε επαφή, έτσι ώστε να μειώσετε τους παράγοντες ερεθισμού!