Φτιάξτε μάσκες και scrub με το φρούτο των Χριστουγέννων!

Το ρόδι αποτελεί σύμβολο αφθονίας, γονιμότητας και καλής τύχης και συχνά τα Χριστούγεννα το συμπεριλαμβάνουμε στη γιορτινή διακόσμηση του χώρου μας. Εκτός από αυτό όμως είναι ένα γευστικό φρούτο και αποτελεσματικό για το δέρμα μας. Τα φλαβονοειδή και τα οξέα του βοηθάνε τον οργανισμό μας να αντισταθεί στην οξείδωση και τις ελεύθερες ρίζες, ενώ παράλληλα μαλακώνει την κερατίνη της επιδερμίδας και ενυδατώνει το δέρμα. Μάθετε πως μπορείτε να φτιάξετε μάσκες με ρόδι!

Για μάσκα ενυδάτωσης αναμειγνύετε 3 κουταλιές του γλυκού χυμό ρόδι και 4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών, αφήστε την για 15 λεπτά και ξεπλύνετε με άφθονο νερό.

Για μάσκα που θα βελτιώσει το χρώμα του δέρματος, αναμειγνύετε 1 κουταλιά της σούπας χυμό ρόδι, 2 κουταλιές του γλυκού γλυκερίνη, τον κρόκο ενός αυγού, 1 κουταλιά της σούπας μέλι και 2 κουταλιές της σούπας ταλκ. Απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας, αφήστε την για 15 με 20 λεπτά και ξεπλύνετε με άφθονο νερό.

Τέλος, μπορείτε να φτιάξετε και scrub από ρόδι. Χρειάζεστε μια κουταλιά της σούπας ρόδι, μια κουταλιά της σούπας υγρό σαπούνι προσώπου και ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Αυτό το scrub μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μόνο στο πρόσωπο και όχι για περισσότερο από 3 λεπτά.