Τέμπη: “Πράσινο” φως για το “κυνήγι” του χαμένου θησαυρού

Θετικά αποφάνθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Τεμπών στην αίτηση ιδιώτη να διεξάγει νόμιμη έρευνα σε αγροτική περιοχή στον Πυργετό Λάρισας, για τον εντοπισμό θησαυρού.

Όπως ανέφερε ο αιτών, έχει σίγουρες πληροφορίες ότι στην συγκεκριμένη περιοχή (για την οποία για ευνόητους λόγους δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες), υπάρχουν κάσες με χρυσές λίρες, που έριξαν ή έκρυψαν οι Άγγλοι κατά την περίοδο του εμφυλίου.

Ενώ, όπως δήλωσε, από τη στιγμή που το Δημοτικό Συμβούλιο Πυργετού έκανε δεκτό το αίτημα του, όταν ξεπεραστούν οι χρονοβόρες διαδικασίες και δοθεί η τελική άδεια για εκσκαφές και εφόσον εντοπιστεί τελικά ο θησαυρός, τότε όφελος θα έχει και το κράτος, το οποίο και θα πάρει τη "μερίδα του λέοντος". Ενώ από το 45% που αντιστοιχεί στον ίδιο, θα παρακρατηθεί το 23% από την εφορία, οπότε θα του μείνει το υπόλοιπο 22%. Ο δε Δήμος Τεμπών θα πάρει το 5%.

Στην περίπτωση που τελικά δεν βρεθεί θησαυρός, τα έξοδα για την ανεύρεσή του καλύπτονται από τον ιδιώτη, ο οποίος θα έχει την υποχρέωση να αποκαταστήσει την περιοχή, όπως ήταν πριν από τις ανασκαφές.