Αποφυλακίστηκε η Αρετή Τσοχατζοπούλου

Αποφυλακίστηκε έπειτα από 2,5 χρόνια στη φυλακή η Αρετή Τσοχατζοπούλου.

Πριν από λίγη ώρα, η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου εξήλθε από τις φυλακές Ελαιώνα και εμφανώς συγκινημένη ανέφερε σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους πως το μόνο που επιθυμεί αυτή τη στιγμή είναι να επιστρέψει στα παιδιά της και "όλα τα άλλα να τα παλέψω με την οικογένειά μου".

"Ευχαριστώ τη δικαιοσύνη για τη δυνατότητα που μου έδωσε να είμαι κοντά στα παιδιά μου. Είμαι 2,5 χρόνια στη φυλακή. είναι δύσκολα, δεν είναι εύκολα", σημείωσε, για να προσθέσει: "Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω".

Αρνήθηκε πάντως να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τον πατέρα της Άκης Τσοχατζόπουλο, όταν ρωτήθηκε σχετικά. Αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει την απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισης που είχε υποβάλει και η δεύτερη σύζυγος του πατέρα της, Βίκυ Σταμάτη.

"Θέλω να γυρίσω στα παιδιά μου", επανέλαβε. "Θα κάνω Χριστούγεννα μαζί τους, που δεν έκανα τα δύο προηγούμενα χρόνια", πρόσθεσε, με εμφανή αμηχανία, αλλά και χαρά.

"Η φυλακή είναι κάτι που σε στιγματίζει αλλά τώρα θέλω να πάω κοντά στα παιδιά μου και τα υπόλοιπα θα τα παλέψω με την οικογένεια μου", είπε η Αρετή Τσοχατζοπούλου στους δημοσιογράφους και όταν ρωτήθηκε αν έχει κάνει την αυτοκριτική της απάντησε: "Δεν είναι η ώρα της αυτοκριτικής". 

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης της Αρετής Τσοχατζοπούλου, επιβάλλοντάς της τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης δύο φορές το μήνα σε αστυνομικό τμήμα και χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ.

Οι δικαστές με οριακή πλειοψηφία 3 έναντι 2 έκριναν ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερη για να βρεθεί κοντά στα παιδιά της και ιδιαίτερα στο μικρότερο ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Επίσης, στην απόφαση τους βάρυνε ότι έχει εκτίσει μεγάλο μέρος της ποινής της καθώς  και το γεγονός ότι η Αρετή Τσοχατζοπούλου έχει παραχωρήσει στο δημόσιο το σύνολο των ακινήτων που της ανήκουν.