Στον ανακριτή ο πιστολέρο του Μικρολίμανου

Ενώπιον του ανακριτή αναμένεται να βρεθεί ο πιστολέρο του Μικρολίμανου.

Για τον 31χρονο Αρμπέρ Μπάκο έχουν προκύψει περισσότερα στοιχεία, τα οποία δείχνουν ότι αποτελούσε μέλος κυκλώματος. Ο ίδιος το παραδέχτηκε στην Αστυνομία.

Ο Αρμπέρ Μπάκο, το 2009 φυλακίστηκε στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, με Ένταλμα Σύλληψης Ανακριτή Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης, κατηγορούμενος για τα αδικήματα της κλοπής και της παράνομης εισόδου στη χώρα. Κατ' εκδίκαση του παραπάνω εντάλματος σύλληψης, εκδόθηκε το 2009 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αιγαίου, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης επτά ετών και έξι μηνών.

Το 2010 μετήχθη από το ανωτέρω Κατάστημα Κράτησης, στο Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων.

Το 2011 μετήχθη στο Κατάστημα Κράτησης Αλικαρνασσού. Το 2012 από το Κατάστημα Κράτησης Κω, μετήχθη στο Κατάστημα Κράτησης Δομοκού. Στις 05-08-2014 αποφυλακίστηκε από το Κατάστημα Κράτησης Μαλανδρίνου.

Την ίδια ώρα, η ΕΛ.ΑΣ αναζητά επτά ακόμη άτομα που συμμετείχαν με διάφορους ρόλους στις δραστηριότητες της εγκληματικής οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, εξιχνιαστήκαν:

Η ανθρωποκτονία 43χρονου τα ξημερώματα της 31ης Οκτωβρίου σε κατάστημα στην Αθήνα.

Η απόπειρα ανθρωποκτονίας που διέπραξε ο 31χρονος Αλβανός, τα ξημερώματα της 22ας Νοεμβρίου στον Πειραιά.

Η απόπειρα ανθρωποκτονίας βραδινές ώρες της 6ης Νοεμβρίου σε βάρος θαμώνων καταστήματος στην Αθήνα.

Η απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία σε βάρος 44χρονου αλλοδαπού, ιδιοκτήτη ανταλλακτηρίου, βραδινές ώρες της 22ας Σεπτεμβρίου στην Αθήνα.

Η απόπειρα ανθρωποκτονίας, που βραδινές ώρες της 18ης Οκτωβρίου σε κέντρο διασκέδασης στην Αθήνα.

Επιπλέον, εξιχνιάστηκαν κλοπές που διέπραξαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης σε βάρος πολιτών που μετακινούνταν με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, τιμαλφή και προσωπικά αντικείμενα.

Ο Πολωνός που τον προστάτευε

Για τον Πολωνό υπήκοο, που συνελήφθη μετά τον 31χρονο πιστολέρο, προέκυψε ότι το 2012 είχε διακριβωθεί ότι εκείνος είχε εισέλθει σε κατάστημα πώλησης ψιλικών στην περιοχή του Νέου Φαλήρου και με απειλή μαχαιριού σε βάρος παθούσας ημεδαπής αφαίρεσε χρηματικό ποσό. Συμμετείχε στην απόπειρα ανθρωποκτονίας στο καφέ-μπαρ επί της οδού Αριστοτέλους. Το σημαντικότερο όμως, που τον συγχέει με την υπόθεση, είναι ότι ταυτοποιήθηκε η παρουσία του στο δωμάτιο του ξενοδοχείου στο Μικρολίμανο.