Καμιά αύξηση στο ωράριο των εκπαιδευτικών

Δεν πρόκεται να γίνει αύξηση ωραρίου στους εκπαιδευτικούς υπογράμμισε σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Δερμεντζόπουλος ενώ δήλωσε ότι τα 3000 κενά που δεν μπορούν να καλυφθούν από τις πιστώσεις θα αντιμετωπιστούν με παράλληλες αναθέσεις μέσα στις προβλεπόμενες ώρες, σε περίπτωση που οι εκπαιδευτικοί δεν καλύπτουν το ωράριό τους.

Ο υφυπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι οι πιστώσεις, όπως έχει γράψει το news.gr, είναι 19.500 με τις 14.500 να προέρχονται από το ΕΣΠΑ και τις υπόλοιπες 5000 από τον κρατικό προϋπολογισμό και το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Ο κ. Δερμεντζόπουλος τόνισε ότι η επόμενη χρονιά θα είναι πιο δύσκολη η κατάσταση ενώ επεσήμανε την αναγκαιότητα διαγωνισμού ΑΣΕΠ ώστε να προσληφθεί ένας ικανός αριθμός μόνιμων εκπαιδευτικών και να μην αναγκάζεται το Υπουργείο Παιδείας να αναζητά λύσεις μέσω των αναπληρωτών όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. "Απαραίτηση προϋπόθεση για να συμβεί αυτό είναι η ανατροπή του 1/10" δήλωσε μεταξύ των άλλων ο Υφυπουργός Παιδείας.

Καλογηρος Βασίλειος