Η BMW στην Formula E

Η BMW στην Formula E

Η βαυαρική φίρμα φέρνει την ηλεκτροκίνηση και στους αγώνες

Λίγο καιρό μετά την Audi και η BMW επιβεβαιώνει την είσοδο της στο πρωτάθλημα FIA Formula E ως επίσημος κατασκευαστής της Season 5, καθώς η Formula E, αποτελεί μια πλατφόρμα για την κινητικότητα του μέλλοντος και ένα τεχνολογικό εργαστήριο για το BMW iNEXT και άλλες μελλοντικές γενιές μοντέλων BMW i.

Έτσι η βαυαρική φίρμα φέρνει την ηλεκτροκίνηση και στους αγώνες, κάτι που θεωρείται ως μέρος της αναπροσαρμογής της στρατηγικής για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στο BMW Group.
Η BMW θα συμμετάσχει στο FIA Formula E Championship ως επίσημος κατασκευαστής της Season 5 (2018/19) .

Τα αυτοκίνητα, εξοπλισμένα με ένα εντελώς πρόσφατα αναπτυγμένο σύστημα κίνησης της BMW, θα ανήκουν στην ομάδα Andretti Formula E ως την είσοδο της BMW στη σειρά.

Στόχος της δημιουργίας του BMW i Motorsport, είναι η ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, στην οποία η εταιρία έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο τα τελευταία δέκα χρόνια.

Η εμπλοκή στη Formula E παρέχει ήδη πολύτιμη ώθηση στην ανάπτυξη της BMW iNEXT και την επόμενη γενιά των προηγμένων μοντέλων BMW i με ηλεκτρική κίνηση. Οι ίδιοι μηχανικοί που εργάζονται για το μέλλον της ηλεκτρομαγνητικής συμπεριφοράς στους δρόμους υιοθετούν επίσης ένα περιβάλλον που επικεντρώνεται πλήρως στην απόδοση παράλληλα με τους συναδέλφους τους από το BMW Motorsport, ένα περιβάλλον στο οποίο αντιμετωπίζουν έντονη αντίθεση. Η πείρα που αποκτήθηκε ενσωματώνεται και πάλι άμεσα στην ανάπτυξη της παραγωγής, στην ανάπτυξη των επόμενων μοντέλων BMW i.

Για τη BMW, αυτό καθιστά τη Formula E το τέλειο εργαστήριο ανάπτυξης για την τεχνολογία ηλεκτροκίνησης που σχετίζεται με την παραγωγή.

«Με τη συμμετοχή μας στη Formula E, ασχολούμαστε με την εξέλιξη προς την κινητικότητα χωρίς εκπομπές ρύπων και συμβάλλουμε επίσης στην εξέλιξη της μάρκας στην BMW iNEXT», δήλωσε ο Klaus Fröhlich, Μέλος του Δ Σ της BMW AG.

«Αυτό το έργο είναι καθοδηγούμενο από την τεχνολογία. Χρησιμοποιούμε τη Φόρμουλα Ε ως εργαστήριο ανάπτυξης, το οποίο λειτουργεί υπό τις μοναδικές συνθήκες που επικρατούν στον αγώνα, με πολύ μοναδικές απαιτήσεις και ευκαιρίες.» κατέληξε ο κ. Fröhlich