Ο Ζιλ Μπιανκί αναπνέει ακόμη μόνο με μηχανική υποστήριξη

Κορυφώνεται η αγωνία για την κατάσταση της υγείας του Γάλλου οδηγού Formula 1, Ζιλ Μπιανκί, που συγκρούστηκε στην πίστα της Σουζούκα της Ιαπωνίας με γερανό, που είχε εισέλθει στα πλάγια της πίστας για να μαζέψει θραύσματα από προηγούμενο τρακάρισμα.

Η κατάσταση του πιλότου της Marussi F1 παραμένει κρίσιμη και όλος ο κόσμος της Formula 1 ανησυχεί λόγω της σιγής ιχθύος που τηρείται αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του.

Το βρετανικό δίκτυο Sky Sports ανέφερε νωρίτερα ότι ο Γάλλος δεν υπεβλήθη τελικά σε δεύτερη επέμβαση, καθώς δεν κρίθηκε αναγκαία, ωστόσο, αναπνέει με μηχανική υποστήριξη.

Ο 25χρονος παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση στη μονάδα εντατικής φροντίδας του ιαπωνικού νοσοκομείου Mie General.

Η ομάδα του άτυχου Γάλλου έκανε έκκληση, με ανακοίνωσή της, το μεσημέρι της Δευτέρας, στην οποία κάνει έκκληση για ψυχραιμία και ηρεμία στην αναμονή για τα ιατρικά ανακοινωθέντα, ενώ αναγνωρίζει τη στήριξη που δέχεται η ομάδα από όλον τον κόσμο του αθλήματος, προκειμένου να βοηθήσει με τη σειρά της τον Μπιανκί.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

"Η Marussia F1 εκτιμά το τεράστιο ενδιαφέρον και την υποστήριξη για τον Ζιλ και την ομάδα σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Όσον αφορά την παροχή πληροφοριών σχετικά με την κατάσταση της υγείας του, θα σεβαστούμε και θα ακολουθήσουμε τις επιθυμίες της οικογένειάς του. Μαζί με τη φροντίδα προς τον Ζιλ, θα παραμείνουν οι προτεραιότητές μας.

Ζητάμε να δείξετε υπομονή και κατανόηση όσον αφορά την ενημέρωση, η οποία θα γίνεται σε συνεργασία με το ιατρικό κέντρο Mie, όπου νοσηλεύεται ο Ζιλ, όταν κριθεί αναγκαίο.

Εκπρόσωποι της Μarussia F1 και της Scuderia Ferrari θα παραμείνουν στο νοσοκομείο για να υποστηρίξουν τον Ζιλ και την οικογένεια Μπιανκί".