Η “Μεγάλη Κυρία” υποκλίθηκε στον Ολυμπιακό και τον Ρομπέρτο!

Μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός, υποτάσσοντας τη “Μεγάλη Κυρία” Γιουβέντους με 1-0 και θέτοντας σοβαρή υποψηφιότητα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.

Η Γιουβέντους ήταν αυτή που απείλησε πρώτη στο 12' με το πλασέ του Τέβες που έδιωξε με υπερένταση πάνω στη γραμμή ο Ελαμπντελαουί, ενώ στο 20' το γκολ του Τέβες ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

Ωστόσο, οι πρωταθλητές Ιταλίας έμοιαζαν... έξω από τα νερά τους, καθώς οι Πειραιώτες δεν τους επέτρεψαν να κάνουν το παιχνίδι τους, και πήραν τον έλεγχο του αγώνα. Και αν το γυριστό σουτ του Ντομίνγκες στο 27' πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Μπουφόν, ο βετεράνος γκολκίπερ της Γιουβέντους δεν ήταν το ίδιο τυχερός στο 36': Ο Τσόρι με προσωπική ενέργεια τράβηξε... τη μισή Γιουβέντους πάνω του, άνοιξε ωραία για τον Μήτρογλου, ο οποίος πάσαρε στον Κασάμι, και αυτός με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Οι Ιταλοί συνέχισαν να παίζουν... δεύτερο ρόλο στο παιχνίδι, και στο 60' ο Κασάμι έχασε μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του, όμως το πλασέ του πέρασε δίπλα από την εστία του Μπουφόν.

Από εκεί και πέρα, οι Ιταλοί πήραν τα ηνία του αγώνα, και τότε ανέλαβε δράση ο Ρομπέρτο. Ο Ισπανός γκολκίπερ έσωσε τον Ολυμπιακό στο 65', αποκρούοντας το σουτ του Μοράτα, ενώ στο 74' και στο 75' ήταν σε ετοιμότητα για να επέμβει στα σουτ των Πογκμπά και Τέβες. Όμως το... αριστούργημα του Ρομπέρτο ήταν η απόκρουσή του στο 80' στο δυνατό σουτ του Μοράτα από κοντά, με τον φύλακα-άγγελο του Ολυμπιακού να απομακρύνει την μπάλα και να τη στέλνει στο δοκάρι και μακριά από την εστία του.

Ο Ρομπέρτο φώναξε “παρών” και στο 86', αντιδρώντας σωστά στο σουτ του Τέβες και κρατώντας ξανά όρθιο τον Ολυμπιακό στο συνεχές σφυροκόπημα των “μπιανκονέρι”.

Το 1-0 ήταν το τελικό σκορ, και με τη νίκη αυτή, ο Ολυμπιακός φιγουράρει στην κορυφή του 1ου ομίλου του Champions League με 6 βαθμούς, όσους έχει και η Ατλέτικο Μαδρίτης, που στο άλλο παιχνίδι της ημέρας επικράτησε με 5-0 της Μάλμε.

Τα αποτελέσματα της ημέρας:

1ος όμιλος
Ατλέτικο Μαδρίτης-Μάλμε  5-0
Ολυμπιακός-Γιουβέντους 1-0
 
2ος όμιλος
Λουντόγκορετς-Βασιλεία 1-0
Λίβερπουλ-Ρεάλ Μαδρίτης 0-3
 
3ος όμιλος
Λεβερκούζεν-Ζενίτ 2-0
Μονακό-Μπενφίκα 0-0
 
4ος όμιλος
Αντερλεχτ-Αρσεναλ 1-2
Γαλατασαράι-Ντόρτμουντ 0-4