Ελλάδα-Ιαπωνία: Τα σχέδια Σάντος για την πρώτη νίκη στο Μουντιάλ

Στα απόνερα του επεισοδίου Μανιάτη-Τζαβέλλα, η εθνική Ελλάδος καλείται για μια υπέρβαση στην Αρένα Ντας Ντούνας του Νατάλ κόντρα στην Ιαπωνία.

Από αρκετούς το επεισόδιο του Μανιάτη με τον Τζαβέλλα για μια σέντρα (!) είχε ως υπόβαθρο το κλίμα έντασης και στρες στις τάξεις της γαλανόλευκης, ενόψει του αγώνα κόντρα στους Μπλε Σαμουράι, που θα κρίνει την πορεία της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Άλλοι εκτιμούν ότι πρόκειται για υποβόσκουσα κόντρα που έχει ως βαθύτερη ρίζα της τα επεισόδια στο γήπεδο της Τούμπας, στο δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού.

Κάποιοι άλλοι λένε ότι οι δύο παίκτες βρίσκονται σε ένταση. Ο Μανιάτης, επειδή κατηγορήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την κακή εμφάνιση κόντρα στην Κολομβία και ο Τζαβέλας, επειδή στον πρώτο αγώνα επιλέχθηκε ο Χολέμπας και δεν πήγε καλά.

Φουλ επίθεση Ελλάδα και Ιαπωνία στο ματς του Νατάλ


Ο Σάντος προσπάθησε να μην πάρει θέση στο περιστατικό και επέπληξε και τους δύο, καλώντας τους να τα βρουν, ενώ η ίδια η ΕΠΟ υποβάθμισε το συμβάν.

Μέσα σε όλα, ο Πορτογάλος δοκίμαζε να βάλει και τους δύο στην ενδεκάδα: Τον Μανιάτη σε θέση κεντρικού χαφ-πρώτου κόφτη, για τρεξίματα στη μεσαία γραμμή και τον Τζαβέλα ως αριστερό μπακ, πιο αποτελεσματικό στην άμυνα για να μείνει ο Χολέμπας στον πάγκο ως αναπληρωματική λύση για την αριστερή πλευρά στα χαφ.

Μετά τις εξελίξεις, ωστόσο, δεν αποκλείεται να δούμε σχήμα χωρίς τους δυο τους, δηλαδή με Χολέμπας στα αριστερά της άμυνας και με τριάδα Κατσουράνη-Καραγκούνη-Κονέ στο κέντρο.

Η πιθανότερη ενδεκάδα της εθνικής για την αναμέτρηση με την Ιαπωνία: Καρνέζης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Τοροσίδης, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Κονέ, Σαμαράς, Φετφατζίδης, Μήτρογλου.