Τα πρώτα σχέδια Ελλάδας και Ρουμανίας για τον “τελικό” της Τρίτης

Το Μουντιάλ της Βραζιλίας είναι σαν όνειρο για πολλούς παίκτες της Εθνικής ομάδας.

Το επιβεβαίωσε η συβιλλική και αυθόρμητη δήλωση του Κώστα Μήτρογλου, το άστρο του οποίο ανατέλλει στο ευρωπαϊκό στερέωμα και αναμένεται να απογειωθεί με τις εμφανίσεις που, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα κάνει στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Ο Φερνάντο Σάντος θέλει να εξασφαλίσει την ηρεμία στις τάξεις της εθνικής Ελλάδος για να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο, από τον οποίο θα καρπωθεί επιτυχία και ο ίδιος.

Πάντως, οι ίδιοι οι διεθνείς είναι αρκετά προσγειωμένοι και όπως δήλωσαν οι Μήτρογλου, Κατσουράνης, Σάμαρης, ο ίδιος ο Σάντος και πολλοί ακόμη βετεράνοι διεθνείς του παρελθόντος, που αφουγκράζονται το κλίμα των αποδυτηρίων της γαλανόλευκης, οι Έλληνες ποδοσφαιριστές "θα πάνε στο Βουκουρέστι σαν να μην κέρδισαν στο Νέο Φάληρο".

Σε επίπεδο τακτικής όμως; Την ώρα που ο Πιτούρκα ετοιμάζει πολλές αλλαγές για τον αγώνα της ρουμανικής πρωτεύουσας, με πρώτες και καλύτερες την είσοδο του Κίρικες, έστω και με μάσκα προστασίας, στο κέντρο της άμυνας και την παράταξη δύο φορ στην επίθεση (ο ένας ίσως είναι ο Τόργε, σε ρόλο δεύτερου επιθετικού, δίπλα στον box player Μαρικά), ο Σάντος ακολουθεί το γνωστό "ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει".

Ο Πορτογάλος ομοσπονδιακός προπονητής έχει να αντιμετωπίσει τον πονοκέφαλο της απουσίας του Κατσουράνη, ο οποίος συμπλήρωσε κίτρινες κάρτες και θα απουσιάσει.

Η λογική λέει ότι θα αντικατασταθεί από τον έμπειρο Καραγκούνη, όμως, απ' ό,τι φαίνεται, ο Σάντος θα εμπιστευτεί από την αρχή τον Σάμαρη, δίπλα στους Μανιάτη και Τζιόλη, με το υπόλοιπο σχήμα ίδιο.

Το πιθανότερο είναι ο Καραγκούνης να μπει στο δεύτερο ημίχρονο για να κρατήσει περισσότερο την μπάλα στα πόδια του και να ανακόψει το ρυθμό, ειδικά αν αυτό είναι αναγκαίο, βάσει εξέλιξης του αγώνα.

Υπάρχει βέβαια και το... απίθανο σενάριο. Να γίνει αλλαγή στα πλάγια μπακ, με τον Τζαβέλλα να παίρνει τη θέση του Χολέμπας στο αριστερό άκρο της άμυνας με μετατόπιση του Έλληνα ομογενή του Ολυμπιακού σε θέση αριστερού χαφ και να μείνει στον πάγκο ο Σαμαράς, ο οποίος "ταλαιπώρησε" τη μπάλα στο Γ. Καραϊσκάκης.

Πιθανότατα, πάντως, αυτό δε θα ισχύσει, αλλά ίσως ο Τζαβέλλας στη θέση του Σαμαρά να είναι η δεύτερη αλλαγή του Σάντος, μετά την είσοδο του Καραγκούνη.

Ο Σάμαρης φαίνεται ότι πήρε χρόνο συμμετοχής στο Γ. Καραϊσκάκης για να εγκλιματιστεί, καθώς υπολογίζεται για βασικός στο Βουκουρέστι.