Εθνική Ελλάδος: Αβέβαιος για τη θέση του ο Ρανιέρι

Νέες αλλαγές στις κλήσεις του Κλαούντιο Ρανιέρι είχαμε την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου για τα ματς των προκριματικών του Euro 2016 κόντρα σε Φινλανδία και Βόρειο Ιρλανδία.

Από την προεπιλογή της προηγούμενης εβδομάδας, είχαμε τρεις αλλαγές, οι οποίες πιθανότατα να αποτελούν ρεκόρ. Γκέκας, Καράμπελας και Αβραάμ Παπαδόπουλος δεν είναι στην αποστολή της Εθνικής μας και τη θέση τους πήραν οι Καρέλης, Σταφυλίδης και Σκόνδρας.

Δεν αποκλείεται να κληθεί και παίκτης στη θέση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, αφού ο παίκτης, όπως και ο Αβραάμ, δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τον τραυματισμό του και θα εξεταστεί από το ιατρικό επιτελείο της Εθνικής.

Η Ελλάδα είχε συνηθίσει να έχει "ξεροκέφαλους" τεχνικούς, δηλαδή τον Ρεχάγκελ και τον Σάντος, οι οποίοι, με τα καλά τους και με τα στραβά τους, οδήγησαν τη γαλανόλευκη σε επιτυχίες.

Επί Ρανιέρι παύει η μόνιμη σταθερά των τελευταίων δώδεκα χρόνων, ότι δηλαδή η Εθνική ομάδα είναι κλειστό κλαμπ.

Το θέμα είναι πώς μπορεί να το διαχειριστεί αυτό η ομάδα που στην προ-Ρεχάγκελ εποχή είχε υποφέρει πάρα πολύ εξαιτίας αυτού ακριβώς του χαρακτηριστικού.

Πιέσεις από ομάδες, μάνατζερ, ποδοσφαιριστές και δημοσιογράφους εντός κι εκτός των κόλπων της Εθνικής "σκόνταφταν" ή τέλος πάντων, συμβιβάζονταν μπροστά στις κλήσεις των Ρεχάγκελ και Σάντος.

Ο Ρανιέρι μοιάζει να είναι πολύ πιο διαλλακτικός και αυτό προδίδει την αγωνία του για επιτυχία, με την εμπειρία να λέει ότι αυτό συνήθως δε βγαίνει σε καλό.

Η ήττα από τη Ρουμανία στο Γ. Καραϊσκάκης ενέτεινε το άγχος του Ρανιέρι, που έχει τριπλό στόχο. Πρώτον, να οδηγήσει την ομάδα στη νέα εποχή, τώρα που ένας κύκλος κλείνει, ιδιαίτερα μετά την αποχώρηση του Καραγκούνη, να κάνει το δικό του impact με μια νέα φουρνιά παικτών και να φέρει και την πρόκριση στην τελική φάση της Γαλλίας.

Το πρόγραμμα δεν τον ευνοεί, όπως επίσης και η αγωνιστική κατάσταση των περισσότερων Ελλήνων ποδοσφαιριστών. Και ο ίδιος ο Ρανιέρι, όμως, παλινδρομεί. Από το "θα κάνω λίγες αλλαγές" της συνέντευξης Τύπου της παρουσίασής του, στις κλήσεις Διαμαντάκου και Μάνταλου, αλλά τελικά, στη χρησιμοποίηση των Σαμαρά, Σαλπιγγίδη και Μήτρογλου και τώρα, στις νέες αλλαγές.

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι δεν είναι σίγουρος για τις επιλογές του κι αυτό είναι ό,τι χειρότερο. Γι' αυτό, άλλωστε, επειδή ακόμη δεν μπορεί να προσαρμοστεί στην ελληνική πραγματικότητα, ήθελε τόσο πολύ για βοηθό του τον Γιώργο Καραγκούνη.

Η περίπτωση, όμως, του Γκέκα είναι δίκοπο μαχαίρι. Ή θα δείξει ότι ο Καραγκούνης μπήκε ασπίδα για να χτίσει ξανά και σιγά-σιγά το... άβατο του Ρεχάγκελ και του Σάντος ή θα "καεί" κι αυτός μέσα από μπερδεμένες και αλληλοαναιρούμενες επιλογές.

Υπενθυμίζουμε την αποστολή, που απαρτίζεται από 25 άτομα:

Τερματοφύλακες

Καρνέζης, Γλύκος, Καπίνο, Διούδης

Αμυντικοί

Τοροσίδης, Βύντρα, Χολέμπας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Μόρας, Σταφυλίδης, Σκόνδρας

Μέσοι

Μανιάτης, Ταχτσίδης, Φορτουνης, Σάμαρης, Τζιόλης, Κονέ, Μαυρίας, Χριστοδουλόπουλος*

Επιθετικοί

Σαλπιγγίδης, Μήτρογλου, Σαμαράς, Αθανασιάδης, Καρέλης.