Travelnews

Η Πηγή της Κυράς και ο θρύλος του κοριτσιού στην Αττική

Δείτε εικόνες από ψηλά...

Γεμάτη μυστικά και άγνωστες ιστορίες. Κρυφές γωνιές δίπλα μας ή και λίγο πιο μακριά μας. Εικόνες που θα συναντήσεις και άγνωστα γεγονότα που θα μάθεις και θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και ένα μέρος στην Αττική και συγκεκριμένα στην Πάρνηθα.

Ο λόγος για την Πηγή της Κυράς ή αλλιώς Κρύα Πηγή της Φυλής. Ένα πανέμορφο μέρος που εκτός της ομορφιάς του, συνοδεύεται από μια ιστορία και έναν δημοφιλή θρύλο. Τον θρύλο με ένα κορίτσι. Το πιθανότερο είναι ότι δεν το έχεις ακούσει ποτέ και τώρα είναι μια ευκαιρία να το γνωρίσεις. Μπορείς να κάνεις εκεί μια βόλτα με την πρώτη ευκαιρία.

Η Πηγή της Κυράς στην Πάρνηθα

Η πηγή της Κυράς στην Πάρνηθα αποκαλείται και αλλιώς πηγή Φυλής. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια πηγή στην κεντρική Πάρνηθα η οποία έχει μεγάλη και πολύ πλούσια ιστορία λαογραφική. Η Πηγή της Κυράς βρίσκεται πάνω στο δρόμο ο οποίος οδηγεί από τη Χασιά στα Δερβενοχώρια. Έχει διαφορετική μορφή σε σχέση με το παρελθόν. Η μορφή που έχει σήμερα βασίζεται στην αναμόρφωση που έγινε στον χώρο αργότερα. Κι αυτό γιατί πολλοί επισκέπτονταν το σημείο για αναψυχή και βόλτα.

Η συγκεκριμένη πηγή βρίσκεται σε ένα σημείο εξαιρετικής ομορφιάς γεμάτο πράσινο.

Η Πηγή της Κυράς φημίζεται μεταξύ άλλων για το μοναδικό κρυστάλλινο νερό της. Τα ξεδιψάει τον επισκέπτη έπειτα από την δύσκολη ανάβαση του βουνού, το οποίο αποτελεί κατά κάποιο τρόπο διαδικασία μυήσεως κατά την παράδοση, όπως αναφέρει το exploringgreece.