Tech>Tech Νέα

Πώς το WhatsApp θα συμπληρώσει το Facebook Messenger

Το τεράστιο deal των 19 δισ. δολαρίων μεταξύ Facebook και WhatsApp φαίνεται πως ενθουσίασε τον ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο οποίος σε ανάρτησή του στο κοινωνικό δίκτυο αναφέρθηκε στη συμφωνία και έδωσε λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργήσει στο εξής το WhatsApp.

Διαβάστε: Facebook: Αγοράζει το chat του WhatsApp έναντι 19 δισ. δολαρίων

“Η αποστολή μας είναι να κάνουμε τον κόσμο πιο ανοιχτό και συνδεδεμένο. Το κάνουμε αυτό χτίζοντας υπηρεσίες που βοηθούν τους ανθρώπους να μοιράζονται κάθε τύπο περιεχομένου με οποιαδήποτε ομάδα ανθρώπων επιθυμούν. Το WhatsApp θα μας βοηθήσει να το κάνουμε αυτό, συνεχίζοντας να αναπτύσσει μία υπηρεσία, που οι άνθρωποι ανά τον κόσμο λατρεύουν να χρησιμοποιούν κάθε μέρα”, ανέφερε ο Ζάκερμπεργκ.

Όπως σημείωσε ο ιδρυτής του Facebook, το WhatsApp θα συνεχίσει να λειτουργεί ανεξάρτητα εντός του Facebook, ενώ η εφαρμογή “θα συμπληρώσει τις υπάρχουσες υπηρεσίες chat και μηνυμάτων για να παράσχει νέα εργαλεία για την κοινότητά μας”.

“Το Facebook Messenger χρησιμοποιείται ευρέως για chat με τους φίλους σας στο Facebook, και το WhatsApp για επικοινωνία με όλες τις επαφές σας και μικρές ομάδες ανθρώπων. Από τη στιγμή που το WhatsApp και το Messenger εξυπηρετούν τόσο διαφορετικές και σημαντικές χρήσεις, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε και στα δύο και να τα κάνουμε εξαιρετικά προϊόντα για τον καθένα”, εξήγησε.

Ο Ζάκερμπεργκ εξήρε ακόμα τη δουλειά του εμπνευστή του WhatsApp, Τζαν Κουμ, και της ομάδας του, και δήλωσε ανυπόμονος για τη συνεργασία.