Tech>Internet

Τα 10+1 πιο δημοφιλή Doodles της χρονιάς

Όπως είναι γνωστό, κάθε τόσο, η Google αλλάζει ελαφρώς την αρχική της σελίδα για να τιμήσει σημαντικές ιστορικά γεγονότα, πρόσωπα και εορτές με τα γνωστά σε όλους Doodles.

Κάνοντας μία αναδρομή στη συλλογή της αποφάσισε να ανακοινώσει, για πρώτη φορά φέτος, τα δημοφιλέστερα Doodles της χρονιάς που μας πέρασε. Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της εταιρίας, Krisztina Radosavljevic-Szilagyi στο τεχνολογικό site Mashable “είναι δύσκολο να συγκρίνει κανείς με ακρίβεια τα διαδραστικά Doodles , που ζητούν από τον επισκέπτη να κάνει κάτι, όπως να ηχογραφήσει μουσική ή να παίξει ένα παιχνίδι, με τα στατικά όπως αυτό για τα αυγά Faberge. Είναι σαν να συγκρίνει κανείς μήλα με πορτοκάλια”.

Για την ιστορία να πούμε πως το πρώτο Doodle που δημιουργήθηκε ποτέ ήταν από τους δημιουργούς του Google Larry Page και Sergey Brin όταν το 1998 θέλησαν να δηλώσουν ότι θα παραβρεθούν στο φεστιβάλ Burning Manστη Νεβάδα και πρόσθεσαν μία φιγούρα πίσω από το δεύτερο “Ο” στο λογότυπο της εταιρίας. Την Τετάρτη η Google μας ανακοίνωσε τα 10 δημοφιλέστερα doodles της χρονιάς και εμείς επιλέξαμε το δικό μας για κεντρική φωτογραφία στο άρθρο.

Με τη σειρά λοιπόν θα δείτε παρακάτω τα 10 δημοφιλέστερα Doodles για τη χροιά 2012.

 

Soccer Doodle

Moog Doodle

Turing Doodle

Halloween Doodle

Nemo Doodle

Zipper Doodle

Valentine's Day Doodle

Archery Doodle

Father's Day Doodle

Faberge Doodle