Πολιτική>Πολιτικά πρόσωπα

Ο Βαρουφάκης υποψήφιος για βραβείο παιδικής λογοτεχνίας!

Το «Μιλώντας στην κόρη μου για την Οικονομία» είναι υποψήφιο στην κατηγορία «Βιβλίου γνώσεων για παιδιά»

Ένα βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη συμπεριλαμβάνεται στις βραχείες λίστες για τα κρατικά βραβεία παιδικού λογοτεχνικού βιβλίου που ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Πολιτισμού.

Πρόκειται για το βιβλίο «Μιλώντας στην κόρη μου για την Οικονομία», το οποίο κυκλοφόρησε το 2014 και είναι υποψήφιο στην κατηγορία «Βιβλίου γνώσεων για παιδιά».

Όπως αναφέρεται στην περιγραφή του, «το βιβλίο τούτο πασχίζει λοιπόν να παραθέσει µια αφήγηση για την οικονοµία που η κόρη του συγγραφέα δεν θα τη βαριόταν και η οποία, παράλληλα, θα εξηγούσε δύο πράγµατα: πώς προέκυψε ο σύγχρονος κόσµος µας και γιατί οι θεωρίες των οικονοµολόγων είναι µέρος των προβληµάτων –και όχι των λύσεων– που γεννά ο κόσµος αυτός. Θέτει, και απαντά, προκλητικά ερωτήματα:

Αν και δεν εστιάζει στην ελληνική καθηµερινότητα των τελευταίων, θλιβερών ετών, το βιβλίο πραγµατεύεται τα µεγάλαζητήµατα της κοινωνικής οικονοµίας που αγγίζουν όλους τους ανθρώπους, παντού, αλλά µε τρόπο που, όποιος αναγνώστης θέλει, µπορεί να χρησιµοποιήσει ώστε να δει µε διαφορετικό µάτι την πρόσφατη κατάρρευση της ελληνικής οικονοµίας, καθώς και τους λόγους που οι κρατούντες αρνούνται πεισµατικά να λάβουν τις αποφάσεις που θα έφερναν τη λύτρωση των κοινωνιών µας στην Ευρώπη, στην Ελλάδα, στον κόσµο όλο».

Αναλυτικά οι βραχείες λίστες για τα κρατικά βραβεία παιδικού λογοτεχνικού βιβλίου

Κατηγορία Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου

Κατηγορία Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου

Κατηγορία Εφηβικού - Νεανικού Βιβλίου

Κατηγορία Βιβλίου γνώσεων για παιδιά

Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου

Η σύνθεση της αρμόδιας επιτροπής έχει ως εξής:  Αλέξιος Κυριτσόπουλος (πρόεδρος), Αναστασία Οικονομίδου (αντιπρόεδρος), Τασούλα Τσιλιμένη, Γιώργος Θεοχάρης, Νέαρχος Ντάσκας, Ιωάννης Βασιλαράκης, Κατερίνα Δερματά, Αγγελική Γιαννικοπούλου, Τριαντάφυλλος Κωτόπουλος (μέλη).