Πολιτική>Εσωτερική πολιτική

Σακελλαρίδης: Δεν υπάρχει ενδεχόμενο χρεoκοπίας και Grexit

Το ενδεχόμενο χρεοκοπίας και εξόδου από το ευρώ απέκλεισε με σημερινές του δηλώσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

"Θα βρεθεί λύση μέχρι το τέλος του μήνα", διαβεβαίωσε.

"Δεν υπάρχει ενδεχόμενο άτακτης χρεοκοπίας, ούτε εξόδου της χώρας από το ευρώ" δήλωσε στα "Παραπολιτικά 90,1" και ξεκαθάρισε πως "η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι έως τα τέλη Φεβρουαρίου θα έχει βρεθεί μία λύση απολύτως εποικοδομητική ώστε στη συνέχεια να έχει το χρόνο να σχεδιάσει με τους εταίρους ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για την περίοδο 2015-2018".

Ο κ. Σακελλαρίδης σημείωσε πως "μπορεί σε επίπεδο ανακοινώσεων οι δανειστές να ακολουθούν μια πολύ σκληρή γραμμή ωστόσο κάτω από τις γραμμές αφήνουν περιθώρια διαβουλεύσεων".

Έφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα την επίσκεψη του επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας, Τόμας Βίζερ ο οποίος ήρθε ινγκόγνιτο στην Αθήνα και συζήτησε με τους κυρίους Δραγασάκη, Βαρουφάκη, Τσακαλώτο και Σταθάκη δείχνοντας ότι γίνεται προσπάθεια και από τις δύο πλευρές για τη εξεύρεση λύσης.

Ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε πως δεν υπάρχει θέμα δημοψηφίσματος αφού ο ελληνικός λαός μίλησε μέσα από την κάλπη, ενώ τέλος είπε πως "οι προγραμματικές δηλώσεις που διάβασε χθες ο πρωθυπουργός ήταν σε πλήρη αντιστοιχία με τις προεκλογικές εξαγγελίες με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την ψήφο του ελληνικού λαού".