Πολιτική>Εκλογές 2015 Ιανανουαρίου

Ο Γιακουμάτος δίνει εκλογικό ραντεβού στα… γουρουνάδικα!

Αισιόδοξοι εν όψει των πρόωρων εκλογών βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ

Αισιόδοξοι για την έκβαση των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου δηλώνουν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων υπουργοί και κυβερνητικοί βουλευτές.

Πανέτοιμος για την εκλογική μάχη εμφανίστηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, προσθέτοντας σιβυλλικά: “Ραντεβού στα ...γουρουνάδικα”.

Τη λύπη της για τη σημερινή έκβαση εξέφρασε η υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα τονίζοντας ότι το αποτέλεσμα μπορεί να ήταν αναμενόμενο, με δεδομένη τη στάση της ΔΗΜΑΡ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και μερίδας των ανεξάρτητων βουλευτών, όμως “αυτό που δεν ήταν αναμενόμενο ήταν η στάση των βουλευτών που κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε με ωριμότητα και σύνεση αυτή την ώρα να αποτρέψουν το διχασμό και την πόλωση. Θα πάμε σε εκλογές μέσα σε ένα εξαιρετικά πολωμένο, εξαιρετικά διχαστικό κλίμα και αυτό δεν βοηθά τον τόπο. Εύχομαι -έστω και τώρα που θα έχουμε την επίσημη προκήρυξη των εκλογών- να επικρατήσει πολιτικός πολιτισμός, ειλικρίνεια, να μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ τι πρόκειται να κάνει για να γνωρίζουν οι πολίτες και κυρίως θα ήθελα θα ήθελα να ξέρω από τους ΑΝΕΛ, που έχουν γίνει το σκαμνάκι του κ. Τσίπρα για να εξυπηρετήσουν τις δικές τους σκοπιμότητες, πώς ενώ ο κ. Κατρούγκαλος, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τους θεωρεί persona non grata, εκείνοι θα μπορέσουν να συγκυβερνήσουν όταν και ιδεολογικά και προγραμματικά είναι τα δύο αντίθετα άκρα. Λυπούμαι πολύ για το αποτέλεσμα, ελπίζω τώρα οι πολίτες να κρίνουν και να αξιολογήσουν σωστά γιατί στην προσφυγή των πολιτών πάμε, πράγμα το οποίο δεν έκανε μερίδα των βουλευτών που ψήφισε παρών”.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ επέβαλε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και θα το πληρώσει”, τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος. “Θα γυρίσει μπούμερανγκ στο κόμμα του κ. Τσίπρα αυτή η ανεύθυνη συμπεριφορά. Πιστεύω ότι οι πολίτες -στον ένα μήνα ως τις εκλογές- θα κατανοήσουν το διακύβευμα της κρισιμότερης εκλογικής αναμέτρησης από την μεταπολίτευση και θα αναδείξουν και πάλι την ΝΔ πρώτη πολιτική δύναμη έτσι ώστε να είναι ο κορμός της κυβέρνησης εθνικής ευθύνης που θα προκύψει μετά τις εκλογές”.

“Ο λαός θα αναλάβει την ευθύνη για την πορεία της χώρας από εδώ και πέρα. Είμαι αισιόδοξος, έχω εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό”, ανέφερε από την πλευρά του ο υπουργός Πολιτισμού, Κώστας Τασούλας.

"Στη δεδομένη στιγμή καλά θα ήταν να είχαν αποφευχθεί οι εκλογές, αλλά δυστυχώς θα έχουμε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες", σημείωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου. "Αυτή ήταν όμως η ψήφος των βουλευτών, όλοι κρινόμαστε για τη ψήφο μας. Πάμε σε εκλογές προσπαθώντας ο κάθε βουλευτής να κάνει το καλύτερο για την παράταξή του και τη χώρα".

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά και το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κεδίκογλου τόνισε: "Θα υπάρξουν εξελίξεις στην κεντροαριστερά το επόμενο διάστημα και κάτι καλό βγει στο τέλος".