Πολιτική

Πώς (δεν) σχολίασε την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα ο Καμμένος

Η δηκτική δήλωση του υπουργού Άμυνας όταν ρωτήθηκε σχετικά

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, που παρέστη στη νατοϊκή άσκηση Gordian Knot, τη μεγαλύτερη άσκηση που έχει γίνει στην Ελλάδα σε επίπεδο ΝΑΤΟ, στην Άσσηρο.

«Θέλω να πω ότι είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος αυτής της άσκησης. Θα σας πω ότι από τους 1200 εμπλεκόμενους στην κύρια άσκηση, 950 ήταν στελέχη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Όπως είχατε τη δυνατότητα να δείτε, μιλάμε για την ανάδειξη ενός πλήρους στρατηγείου με όλες τις δυνατότητες αντιμετώπισης μίας επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένων και των τομέων της υγείας, της ενημέρωσης, του ψυχολογικού πολέμου, του σχεδιασμού, της αεροπορικής κάλυψης, των επικοινωνιών και των πληροφοριών», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, προσθέτοντας:

«Η Ελλάδα, λόγω της γεωπολιτικής της θέσης, αλλά και λόγω της ευρύτερης κατάστασης στο νότιο τομέα του ΝΑΤΟ, αναλαμβάνει μία μεγάλη ευθύνη για τη συμμαχία. Παράλληλα, έχουμε μία τεράστια άνοδο σε σχέση με το γεωπολιτικό ρόλο της χώρας μας. Βρισκόμαστε σε μία περιοχή της Μεσογείου η οποία συνορεύει με τη Μέση Ανατολή, με τη Βόρεια Αφρική, με τη Μαύρη Θάλασσα και ιδιαίτερα λόγω της ανάπτυξης της τρομοκρατίας βλέπουμε ότι ο ρόλος της χώρας μας και λόγω της βάσης της Σούδας, αλλά και λόγω του εκπαιδευμένου προσωπικού των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων αναβαθμίζεται σε συμμαχικό επίπεδο. Και δεν είναι μόνο σε συμμαχικό επίπεδο, αλλά αυτή η εκπαίδευση που γίνεται, η εξέταση των οβίδων που περνούν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έχει να κάνει και με τη συμμετοχή μας σε διεθνείς αποστολές».

Όταν ρωτήθηκε αν θα ήθελε να σχολιάσει την παρουσία του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα, ο Πάνος Καμμένος αρκέστηκε να απαντήσει δηκτικά: «Χαίρομαι για την παρουσία των Τούρκων αξιωματικών συμμάχων στην άσκηση του ΝΑΤΟ».