Πολιτική

Ο πρωθυπουργός απέπεμψε τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης του ζήτησε εξηγήσεις για την αντίδρασή του σε δηλώσεις του δημάρχου Σπάρτης

Την παραίτηση του υπέβαλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον κ. Σπήλιο Λιβανό και του ζήτησε εξηγήσεις για την αντίδρασή του στην απαράδεκτη αναφορά του Δημάρχου Σπάρτης, Πέτρο Δούκα, για τις φονικές πυρκαγιές της Ηλείας το 2007. Ο υπουργός παραδέχθηκε, ότι θα έπρεπε να έχει αντιδράσει διαφορετικά και έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του Πρωθυπουργού, ο οποίος την έκανε αποδεκτή.

Συγκεκριμένα, σε σύσκεψη στις 2 Φεβρουαρίου στη Σπάρτη για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στους πληγέντες από τον παγετό, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιου Λιβανού, ο δήμαρχος Σπάρτης και πρώην υφυπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Καραμανλή, Πέτρος Δούκας, εμφανίζεται να καυχιέται με τον τρόπο που η τότε κυβέρνηση χειρίστηκε τις φονικές πυρκαγιές του 2007 και ανέστρεψε το πολιτικό κλίμα, δίνοντας μαθήματα στον υπουργό.

«Όπως θυμάσαι είχαμε πάει στην Ηλεία στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007. Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε» ακούγεται να λέει προκλητικά ο Πέτρος Δούκας, σε βίντεο - που ήταν σε ζωντανή μετάδοση μέσω Facebook από την ιστοσελίδα lakones. «Κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι. Εκεί που πέφταμε με 15%, θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι» ακούγεται να λέει ο σημερινός δήμαρχος Σπάρτης.

«Αυτό πρέπει να το απαντήσουμε. Από τότε έχετε μείνει στην ιστορία, με αυτά τα οποία κάνατε εκεί και υπολειπόμεθα, ό,τι και να κάνουμε, μετά από αυτή την εποποιΐα» απαντά ο Σπήλιος Λιβανός με όσους παρευρίσκονται στη σύσκεψη να ξεσπούν σε γέλια.