Πολιτική

Σύμπλευση Ποταμιού και Βενιζέλου με… «τορπίλες» για τις φρεγάτες

«Η κυβέρνηση δείχνει μέγιστη προχειρότητα και ανικανότητα να χειριστεί ακόμη και τα στοιχειώδη»

Το Ποτάμι εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικό στα όσα είπε κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης Tύπου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, «για να διαψεύσει όσα προ ημερών είπε ο αναπληρωτής του κ. Κουβέλης, o οποίος στωικά παρακολουθούσε, για την ενοικίαση γαλλικών φρεγατών», όπως αναφέρεται σε σχόλιο του κόμματος σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Σε ένα μείζον θέμα, όπως είναι η άμυνα, που απαιτείται υψίστη σοβαρότητα, η κυβέρνηση δείχνει μέγιστη προχειρότητα και ανικανότητα να χειριστεί ακόμη και τα στοιχειώδη και εκθέτει για άλλη μία φορά τη χώρα διεθνώς» τονίζει το Ποτάμι.

Την ίδια ώρα ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το ζήτημα που προέκυψε με τις γαλλικές φρεγάτες τόνισε πως «η χώρα εξέπεμψε διεθνώς μήνυμα νευρικότητας και αδυναμίας στο πεδίο της πολιτικής ασφάλειας και άμυνας. Αυτό συνιστά, δυστυχώς, βλάβη του εθνικού συμφέροντος».

Συγκεκεριμένα ο κ. Βενιζέλος ανέφερε: «Το ζήτημα με τις γαλλικές φρεγάτες δεν είναι μόνο η επιπολαιότητα, ο ερασιτεχνισμός, η ασυνεννοησία, η έλλειψη σοβαρότητας, αλλά κυρίως το γεγονός ότι η χώρα εξέπεμψε διεθνώς μήνυμα νευρικότητας και αδυναμίας στο πεδίο της πολιτικής ασφάλειας και άμυνας. Αυτό συνιστά, δυστυχώς, βλάβη του εθνικού συμφέροντος» πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.