Οικονομία>Οικονoμικά νέα

Τι θα συμβεί με την τραπεζική αργία και το όριο αναλήψεων

Στις 18:00 στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα πραγματοποιηθεί η νέα σύσκεψη των εκπροσώπων των διοικήσεων των τραπεζών, υπό την πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Λούκα Κατσέλη και με τη συμμετοχή του υπουργού αναπληρωτή Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα. Αντικείμενο θα είναι η επανεξέταση της κατάστασης στο ελληνικό πιστωτικό σύστημα και στη συνέχεια αναμένεται η έκδοση νέας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Η τραπεζική αργία πάντως με τα μέχρι στιγμής δεδομένα παρατείνεται έως και την Τετάρτη μέχρι νεωτέρας. 

Σύμφωνα με το MEGA, οι τραπεζικές πηγές ανέφεραν ότι δεν θα περιμένουν την απόφαση της ΕΚΤ για το θέμα της τραπεζικής αργίας, καθώς μετατέθηκε η τηλεφωνική συνδιάσκεψη που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί με την ελληνική πλευρά για αργά το απόγευμα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει παράταση στην τραπεζική αργία, ενώ και τραπεζικές πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι θα υπάρξει παράταση. Σε κάθε περίπτωση τo βράδυ θα γνωρίζουμε με ακρίβεια τι μέλλει γεννέσθαι με το όριο αναλήψεων. 

Σταθάκης: Έως την Παρασκευή το όριο των 50 ευρώ

Σύμφωνα πάντως με τον δημοσιογράφο του BBC, το όριο αναλήψεων από τα ΑΤΜ θα παραμείνει στα 60.

O δημοσιογράφος επικαλείται δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας, Γιώργου Σταθάκη, ο οποίος δήλωσε πως οι ελληνικές τράπεζες θα συνεχίσουν να επιτρέπουν την ανάληψη του ανώτατου ορίου των 60 ευρώ ημερησίως έως και την Παρασκευή, εάν η ΕΚΤ διατηρήσει σταθερό τον ELA.