Οικονομία

Κονδύλια 260 εκατ. ευρώ στην ελληνική αγορά για την τεχνολογία

Θα διατεθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων

«Παρά τη δυσμενή οικονομική κατάσταση, οι ελληνικές startup εταιρείες διεκδικούν και επιτυγχάνουν σημαντικές ευκαιρίες χρηματοδότησης». Αυτό επισημαίνεται σε μία συγκεντρωτική καταγραφή της κατάστασης για τις επιχειρήσεις startups, σε συνάρτηση με το οικονομικό κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια από το Found.ation, σε συνεργασία με το EIT Digital (τμήμα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας).

Σε αυτή την καταγραφή αναλύονται θέματα όπως:

Επίσης, για πρώτη φορά παρουσιάζεται ένα προφίλ των πιο επιτυχημένων ελληνικών startups, τόσο αυτών που έχουν λάβει συνολικά την μεγαλύτερη χρηματοδότηση, όσο και αυτών που έχουν επιτύχει τις καλύτερες συμφωνίες εξαγοράς.

Σκοπός της έρευνας είναι να καταδείξει όχι μόνο τα προβλήματα, αλλά κυρίως τις ευκαιρίες που υπάρχουν για ανάπτυξη και χρηματοδότηση. Επίσης, με το να αναδεικνύει τα πιο επιτυχημένα παραδείγματα επιχειρηματικότητας, στοχεύει στο να προσελκύσει και το ενδιαφέρον επενδυτών, προερχόμενων εντός και εκτός της χώρας, καθώς έχει συνταχθεί στα αγγλικά και θα διανεμηθεί και σε ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μερικά από τα σημαντικότερα στοιχεία της αναφορά είναι ότι:

«Με περισσότερα επενδυτικά κεφάλαια να είναι διαθέσιμα στην αγορά, οι προσδοκίες είναι μεγάλες. Το οικοσύστημα θα ανθίσει, η επίδρασή του στην οικονομία θα γίνει περισσότερο υπολογίσιμη, θα δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας, αλλά και θα ενισχύσει τη θετική εικόνα της Ελλάδας προς τον υπόλοιπο κόσμο» γράφει στον πρόλογο ο Δημήτρης Καλαβρός-Γουσίου, συνιδρυτής και partner του Found.ation.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την αναφορά (μόνο στα αγγλικά), κατεβάζοντάς το από τη διεύθυνση http://thefoundation.gr/startup-report/

Υπενθυμίζεται ότι το Found.ation ιδρύθηκε το 2013 και είναι η μετεξέλιξη του 123p, ενός συνεργατικού χώρου, που αναλάμβανε τη φιλοξενία των νέων επιχειρηματικών ομάδων που αναζητούσαν έναν εξοπλισμένο χώρο για να εργαστούν.