Οικονομία>Επιχειρήσεις

Eλληνική φαρμακοβιομηχανία ετοιμάζεται για επένδυση 35 εκατ. ευρώ

Έως το καλοκαίρι του 2018, συνολικά θα παραδοθούν 10 γραμμές παραγωγής

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η επένδυση ύψους 35 εκατ. ευρώ της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας DEMO, που αφορά την επέκταση των εγκαταστάσεων παραγωγής στην έδρα της, στο Κρυονέρι.

Έως το καλοκαίρι του 2018, συνολικά θα παραδοθούν 10 γραμμές παραγωγής. Η ενίσχυση των εγκαταστάσεων της φαρμακοβιομηχανίας, σύμφωνα με το σχεδιασμό της διοίκησης, αφενός θα ενισχύσει την εγχώρια παραγωγή, αφετέρου θα αυξήσει σημαντικά την εξαγωγική της δραστηριότητα. Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής (81%) κατευθύνεται στις αγορές του εξωτερικού, σε 80 χώρες σε όλες τις ηπείρους.

Από το 2000 μέχρι τώρα η εταιρεία έχει επενδύσει 70 εκατ. στις παραγωγικές της εγκαταστάσεις (21 γραμμές παραγωγής και 2 γραμμές συσκευασίας), συνολικής έκτασης άνω των 45 χιλ. τ.μ. και σήμερα συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής φαρμάκων στην Ελλάδα, με πολύ ισχυρή παρουσία στη νοσοκομειακή αγορά, αλλά και στο εξωτερικό. Ο ρυθμός αύξησης των εξαγωγών της DEMO είναι 47% ετησίως, με το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής (81%) να κατευθύνεται σε ξένες αγορές, σε 80 χώρες σε όλες τις ηπείρους. Το 2016, στις χώρες όπου εξάγει προστέθηκαν η Τανζανία και η Μιανμάρ.