Οικονομία

Στην επιστρεπτέα προκαταβολή και οι επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους

Μέχρι 21 Απριλίου η υποβολή των αιτήσεων

Περισσότερες επιχειρήσεις αποκτούν τη δυνατότητα ένταξης στο πρόγραμμα της «επιστρεπτέας προκαταβολής» συνολικού ύψους 1 δισ. ευρώ.  Ετσι εκτός από τις επιχειρήσεις που απασχολούν 1 έως 500 εργαζόμενους στους δικαιούχους εντάσσονται και οι ιδιωτικές επιχειρήσεις με τη μορφή ομόρρυθμων και ετερόρρυθμων εταιρειών, εταιρειών περιορισμένης ευθύνης εταιρειών και ιδιωτικών κεφαλαιουχικών εταιρειών (ΙΚΕ), ανεξαρτήτως κλάδου, που δεν απασχολούν εργαζομένους.

Ηδη έχει δρομολογηθεί η τροποποίηση της σχετικής κοινής υπουργικής απόφασης ενώ η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων έχει παραταθεί έως τις 21 Απριλίου. Μέχρι στιγμής περισσότερες από 50.000 επιχειρήσεις έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να ενταχθούν στο πρόγραμμα ενώ ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η «επιστρεπτέα προκαταβολή» να επαναληφθεί.

Σημειώνεται ότι για να ενταχθούν στο πρόγραμμα της επιστρεπτέας προκαταβολής οι επιχειρήσεις θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myBusinessSupport» (www.aade.gr/mybusinesssupport). Το νέο σχήμα: