Οικονομία

Υποχώρησε η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ενόψει Washington Group

Θετικά επιδρούν οι προσδοκίες για τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους

Οι προσδοκίες για ενδεχόμενη λήψη σημαντικών αποφάσεων για τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους από το άτυπο Washington Group την Παρασκευή, οδήγησαν σήμερα την απόδοση του 10ετούς ομολόγου κάτω απο το φράγμα του 4%, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Το άτυπο Washington Group στο οποίο συμμετέχουν οι επικεφαλής των θεσμών και οι υπουργοί Οικονομικών των μεγαλύτερων χωρών της Ευρωζώνης, θα συνέλθει στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Κύριο θέμα συζήτησης θα είναι το ελληνικό ζήτημα και ειδικότερα τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ξένο Τύπο.

Τεχνικές ομάδες εργασίας έχουν ήδη προετοιμάσει διάφορες προτάσεις, συμπεριλαμβανομένης εκείνης που συνδέει τις ετήσιες δαπάνες εξυπηρέτησης με τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt ανέφερε, ότι το Washington Group θα εξετάσει το ενδεχόμενο επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων αξίας 9,5 δισ. ευρώ, που κατέχει το ευρωσύστημα.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου που επηρεάζεται περισσότερο απο τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, υποχωρούσε στο 3,97% στις 11:30 το πρωί από 4,03% στο χθεσινό κλείσιμο, ενώ και η απόδοση του 7ετούς ομολόγου υποχωρούσε στο 3,6% περίπου.