Κόσμος>ΗΠΑ

“Πολλά ερωτήματα” μέχρι να ξαναπετάξουν τα Boeing

“Πολλά ερωτήματα” παραμένουν και πρέπει να τεθούν μέχρι να δοθεί η άδεια να ξαναπετάξουν τα Boeing 787 Dreamliner, σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό Μεταφορών, Ρέι Λαχούντ.

"Θα θέσω πολλά ερωτήματα πριν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση για τα αεροσκάφη αυτά", δήλωσε στη Wall Street Journal ο Αμερικανός υπουργός.

Στα τέλη Φεβρουαρίου, η Boeing υπέβαλε στην Αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) ένα σχέδιο τριών σημείων ώστε να υπάρξουν εγγυήσεις ότι δεν θα ανακύψουν προβλήματα φωτιάς ή καπνού στο μέλλον στα 787 Dreamliner εξαιτίας της υπερθέρμανσης της μπαταρίας.

Τη Δευτέρα, η Boeing εξέφρασε την επιθυμία να ενεργήσει "πραγματικά γρήγορα" για να πετάξουν τα αεροσκάφη αυτά αμέσως μόλις η FAA δώσει το πράσινο φως.

"Υπήρξα πολύ σαφής ότι επιθυμώ μια βαθειά μελέτη του προτεινόμενου από την εταιρεία σχεδίου", τόνισε ο Λαχούντ, ο οποίος αναμένεται σύντομα να εγκαταλείψει το υπουργείο.

Η Boeing αναγκάσθηκε να παγώσει τις παραδόσεις των αεροσκαφών της αυτού του τύπου στα μέσα Ιανουαρίου εξαιτίας των προβλημάτων στη μπαταρία του αεροσκάφους.