Κόσμος>ΗΠΑ

Οι επίλεκτοι έφαγαν “καμπάνα” λόγω… videogame

Αυστηρή επίπληξη δέχτηκαν επτά μέλη των επίλεκτων, ειδικών δυνάμεων του αμερικανικού Ναυτικού, των SEALS, ανάμεσά τους και ένας κομάντο ο οποίος συμμετείχε στην επιχείρηση εξόντωσης του Οσάμα μπιν Λάντεν, καθώς έδωσαν στη δημοσιότητα απόρρητες πληροφορίες για να φτιαχτεί ένα videogame.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CBS News, το οποίο μετέδωσε πρώτο την είδηση, και οι επτά που τιμωρήθηκαν ήταν μέλη της ειδικής δύναμης SEAL Team Six, που έφερε σε πέρας την επιχείρηση εξόντωσης του ηγέτη της Αλ Κάιντα. Κατά την ίδια πηγή, οι επίλεκτοι έλαβαν αμοιβή για τις πληροφορίες που παρείχαν για δημιουργία του βιντεοπαιχνιδιού.

Αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου, υπό τον όρο τήρησης της ανωνυμίας του επιβεβαίωσε την πληροφορία. Ενώ αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας, επίσης διατηρώντας την ανωνυμία του, είπε ότι και άλλα μέλη της ίδιας ομάδας βρίσκονται στο στόχαστρο έρευνας σε σχέση με το videogame.

Το παιχνίδι έχει τίτλο "Μετάλλιο Τιμής: Μαχητής Πολέμου", και κυκλοφόρησε από την κατασκευάστρια εταιρεία παιχνιδιών Electronic Arts, δήλωσε αξιωματούχος του Ναυτικού.

Οι κατασκευαστές του παιχνιδιού το διαφημίζουν ως περισσότερο ακριβές χάρη στη βοήθεια που είχαν από τις ειδικές δυνάμεις.

Αξιωματούχος του Ναυτικού δήλωσε ότι οι επτά έλαβαν επιστολή επίπληξης και για δυο μήνες θα λάβουν τον μισό μισθό τους.