Κόσμος>Ευρώπη

Τραγική η κατάσταση με τους μετανάστες στο Καλαί – Συνεδριάζει η Cobra

Εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες συνωστίζονται καθημερινά στο Καλαί της Γαλλίας και τις νύχτες προσπαθούν να περάσουν μέσα από το τούνελ στη σήραγγα της Μάγχης, με σκοπό να βγουν απέναντι, στη Βρετανία. Στην προσπάθεια τους αυτή, αρκετοί χάνουν τη ζωή τους από τα διερχόμενα τρένα ή νταλίκες - 9 συνολικά μετανάστες έχουν σκοτωθεί από τις αρχές του Ιουνίου. 

Μετά τον θάνατο ενός νεαρού Σουδανού πριν δύο ημέρες, στην περιοχής έφτασαν αστυνομικές ενισχύσεις που περιπολούν νυχθημερόν.

Εκπρόσωπος του Eurotunnel δήλωσε ότι η περιοχή "υφίσταται πολύ λιγότερες ταραχές αφότου έφθασαν οι ενισχύσεις" με τους 120 επιπλέον αστυνομικούς οι οποίοι προστίθενται στους 300 που έχουν ήδη αναπτυχθεί στην περιοχή του Καλαί. 

Στο μεταξύ, ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον συγκαλεί σήμερα εκτάκτως την ομάδα αντιμετώπισης κρίσεων Cobra για το θέμα των μεταναστών, καθώς, όπως δήλωσε, ένα "σμήνος" μεταναστών που προσπαθεί να εισέλθει στη Βρετανία είναι υπεύθυνοι για το χάος στο Καλαί.

Την ίδια ώρα, ορισμένες βρετανικές ταμπλόιντ καλούν τον στρατό της χώρας τους να επέμβει στο Καλαί, κατηγορώντας την Γαλλία για δειλία και ανευθυνότητα στην διαχείριση της κρίσης με τους πρόσφυγες.