Κόσμος

Ουκρανία: Το Κίεβο κατηγορεί την Μόσχα ότι λεηλατούνται οι υποδομές στη Χερσώνα

Το ρωσικό πυροβολικό έπληξε περισσότερους από 30 οικισμούς

Πολύ σκληρές μάχες γίνονται στην Χερσώνα μεταξύ των Ουκρανών που προσπαθούν να την ανακαταλάβουν και των Ρώσων που προσπαθούν να κραήσουν την μοναδική περιφερειακή πρωτεύουσα που έχουν κατακτήσει από την έναρξη της εισβολής τους

Ο ουκρανικός στρατός κατηγόρησε τα ρωσικά στρατεύματα ότι συνεχίζουν να λεηλατούν και να καταστρέφουν τις υποδομές στη Χερσώνα. «Στις 7 Νοεμβρίου, μια συνοδεία φορτηγών πέρασε πάνω από το φράγμα του υδροηλεκτρικού σταθμού Κάκοβκα φορτωμένη με οικιακές συσκευές και οικοδομικά υλικά», ανέφερε και τόνισε ότι οι ρωσικές δυνάμεις αποσυναρμολογούσαν πύργους κινητής τηλεφωνίας και αφαιρούσαν εξοπλισμό.

Το ρωσικό πυροβολικό έπληξε περισσότερους από 30 οικισμούς στις περιοχές Χερσώνα και Μικολάιβ, ενώ στην Ζαπορίζια. Οι ρωσικές αρχές ανάγκασαν τους κατοίκους να δεχτούν ρωσικά διαβατήρια μετά την κατάσχεση των ουκρανικών εγγράφων τους, ααναφέρθηκε επίσης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα politis.

Την ίδια ώρα, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο έναν διορισμένο από τη Ρωσία δήμαρχο στην πόλη Snihurivka, ανατολικά του Μικολάιβ, είπε ότι οι κάτοικοι είχαν δει τανκς στους δρόμους της πόλης, όπου διεξάγονται σφοδρές μάχες.