Κόσμος

Γερμανία: Φοιτητής ο δράστης της επίθεσης στο Νοσοκομείο της Χαϊδελβέργης

Τραυμάτισε 4 άτομα, εκ των οποίων το ένα σοβαρά και τελικά πέθανε

Φοιτητής ήταν ο άνδρας που επιτέθηκε νωρίτερα σήμερα εναντίον ατόμων που βρίσκονταν σε αίθουσα διαλέξεων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Χαϊδελβέργης, στο Νόιενχάμερ Φελντ, τραυματίζοντας τέσσερα από αυτά - ένα πολύ σοβαρά, το οποίο και τελικά υπέκυψε στα τραύματά του.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της γερμανικής Αστυνομίας, ο άνδρας σε κατάσταση αμόκ εισέβαλε στην αίθουσα με μακρύκαννο όπλο και πυροβολούσε αδιακρίτως εναντίον των παρευρισκομένων. Λίγο μετά έστρεψε το όπλο επάνω του και αυτοκτόνησε. Στο σημείο έσπευσε η Αστυνομία και η Ειδική Μονάδα SEK, ζητώντας από τους οδηγούς να αποφεύγουν την περιοχή προκειμένου να διευκολύνουν τα οχήματα άμεσης επέμβασης, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Σύμφωνα με το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), οι αρχές θεωρούν ότι ο δράστης ενέργησε μόνος του και δεν είχε πολιτικό ή θρησκευτικό κίνητρο.

Δύο νεκροί

Δύο νεκροί - ανάμεσά τους και ο δράστης - και τρεις τραυματίες είναι ο απολογισμός της επίθεσης εναντίον φοιτητών σε αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Χαϊδελβέργης. Ο δράστης αυτοπυροβολήθηκε.

Τέσσερις από αυτούς τραυματίστηκαν - εκ των οποίων ο ένας υπέκυψε αργότερα στα τραύματά του. Ο ίδιος ο δράστης έστρεψε το όπλο στον εαυτό του και αυτοκτόνησε.