Κόσμος

Συγκλονιστικό βίντεο: Η στιγμή που 20χρονη πρώην αιχμάλωτη του ISIS συναντά τον βιαστή της

«Ήμουν 14 ετών όταν με βίασες. Σήκωσε το κεφάλι σου. Έχεις αδερφή; Έχεις συναισθήματα;»

Ήταν μόλις 14 ετών, όταν ο έπεσε θύμα απαγωγής από τον ISIS. Το μικρό κορίτσι στη συνέχεια πουλήθηκε ως σκλάβα του σεξ για 100 δολάρια. Πέντε χρόνια μετά βρήκε το κουράγιο να αντιμετωπίσει κατάματα τον άνδρα που την αγόρασε και τη βίαζε συστηματικά.

Η 20χρονη σήμερα Ashwaq Haji Hamid, Γιαζίντι στην καταγωγή συγκλόνισε με περιγράφοντας τις φρικτές στιγμές που έζησε ως αιχμάλωτη στα χέρια του ISIS. Η συνέντευξη της δόθηκε στο ιρακινό δίκτυο Al-Iraqiya και στο στούντιο εμφανίστηκε στο πλατό της εκπομπής ο κατά συρροή βιαστής της, Abu Humam, ο οποίος είναι κρατούμενος στο Ιράκ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent.

«Νόμιζα ότι δεν θα με βιάσει επειδή ήμουν μόλις 14. Ωστόσο, με έδεσε με σιδερένιες χειροπέδες και με βίαζε», λέει η Hamid.

«Ήμουν μόλις 14 ετών όταν με βίαζες. Κοίταξέ με. Έχεις αισθήματα; Έχεις τιμή;», του φωνάζει.

Ο άνδρας στέκεται απέναντι της με σκυμμένο κεφάλι φορώντας μία κίτρινη φόρμα κρατουμένων και με χειροπέδες στα χέρια, αρνείται να την κοιτάξει στα μάτια.

Εκείνη με λυγμούς τον ρωτάει «γιατί μου το έκανες αυτό;», χωρίς να πάρει καμία απάντηση.

«Σήκωσε το κεφάλι σου. Γιατί μου το έκανες αυτό; Γιατί; Επειδή είμαι Γιαζίντι; Ήμουν 14 ετών όταν με βίασες. Σήκωσε το κεφάλι σου. Έχεις αδερφή; Έχεις συναισθήματα; Έχεις κάποια τιμή; Ήμουν 14 ετών. Η ηλικία της κόρης σου, η ηλικία του γιου σου, η ηλικία της αδερφής σου».

«Έχεις καταστρέψει τη ζωή μου. Πήρες τα πάντα από μένα. Όλα όσα ονειρεύτηκα. Τώρα, όμως, ξέρεις τι είναι τα βασανιστήρια, τι είναι να βασανίζεις, τι είναι η μοναξιά», συνεχίζει, λίγο πριν καταρρεύσει.