Κόσμος

Τα αποτελέσματα του DNA θα ρίξουν «φως» στην υπόθεση του ομαδικού βιασμού στην Αγία Νάπα

Οι αρχές περιμένουν τα δείγματα που έχουν ληφθεί από τους υπόπτους

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών αρχών της Κύπρου γύρω από την υπόθεση της καταγγελίας 19χρονης Βρετανίδας ότι υπέστη ομαδικό βιασμό από 12 πρόσωπα ισραηλινής καταγωγής στην Αγία Νάπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το philenews.com, μετά την έκδοση του διατάγματος προσωποκράτησης των 12 υπόπτων από το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου την περασμένη Πέμπτη (18/7), η ανακριτική ομάδα της υπόθεσης συνεχίζει τη λήψη καταθέσεων από τους υπόπτους που φέρεται να έχουν εμπλοκή στην υπόθεση του βιασμού. Οι περισσότεροι εξ'αυτών αρνούνται κάθε ανάμειξη στην υπόθεση, ενώ κάποιοι εξ τοποθέτησαν τον εαυτό τους στο δωμάτιο, χωρίς ωστόσο να έχουν οποιαδήποτε επαφή με την 19χρονη. Φέρεται ωστόσο, οι Αρχές να έχουν την παραδοχή των δύο, για εμπλοκή στην υπόθεση για το γεγονός ότι ήρθαν σε συνουσία με την 19χρονη, έχοντας όμως τη συγκατάθεσή της.

Ενδεχόμενη διαδικασία αναγνώρισης από τη 19χρονη

Αρμόδια πηγή, ανέφερε στο philenews, ότι είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να κληθεί η νεαρή Βρετανίδα να αναγνωρίσει τα 12 πρόσωπα, ωστόσο αυτό εξαρτάται από την ίδια κατά πόσο επιθυμεί ή είναι σε θέση να προχωρήσει στη διαδικασία αυτή.

Κλειδί τα αποτελέσματα DNA και τα τηλεπικοινωνιακά 

H Αστυνομία αναμένει τα αποτελέσματα DNA από δείγματα που λήφθηκαν από το δωμάτιο της 19χρονης, από την ιατροδικαστική της εξέταση και τους υπόπτους, τα οποία αναμένεται να δώσουν σημαντικές πληροφορίες για την έκβαση της υπόθεσης. Την ίδια ώρα, σημαντικό χαρτί στα χέρια των Αρχών θα αποτελέσουν και τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα αλλά και στοιχεία από τα κινητά των 12 υπόπτων.

Σημειώνεται ότι το διάταγμα προσωποκράτησης των 12 υπόπτων λήγει την ερχόμενη Παρασκευή 26 Ιουλίου όπου αναμένεται να προσαχθούν εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου.